Για εμπαιγμό της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ όσον αφορά τον τρόπο που χειρίστηκε τη μεταγραφή του στην L.Α. Galaxy έκανε λόγο ο πρόεδρος της «βασίλισσας» Ραμόν Καλντερόν.

Ο Ισπανός παράγοντας άφησε αιχμές πως ο Μπέκαμ είχε αποφασίσει πριν από δύο μήνες για το μέλλον του αλλά ταυτόχρονα συνέχιζε να διαπραγματεύεται την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Οι εκπρόσωποι του Μπέκαμ έπαιξαν μαζί μας τους δύο τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν ενημέρωσαν τον Πέτζα Μιγιάτοβιτς ή κάποιον άλλον από την ομάδα πως ο Μπέκαμ είχε συμφωνήσει με άλλον σύλλογο. Ποτέ δεν μας είπαν πως ο Μπέκαμ είχε πάρει την απόφασή του και πως είχε αγοράσει και σπίτι στο Λος Άντζελες».

Ο Καλντερόν στηρίζει επίσης την απόφαση του Καπέλο να αποπέμψει από την ομάδα τον Άγγλο ποδοσφαιριστή. «Ύστερα απ΄ όλα αυτά το μυαλό του παίκτη βρίσκεται αλλού. Είναι λυπηρό γιατί δεν άξιζε να έχει τέτοιο τέλος η σχέση του συλλόγου με τον Μπέκαμ».

Ο επίτροπος του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ντον Γκάρμπερ δήλωσε στη «Μάρκα» πως οι δικηγόροι του Μπέκαμ προσπαθούν να βρουν λύση ώστε να αποδεσμευτεί ο παίκτης από το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και να ενσωματωθεί στην L.Α. Galaxy τον Απρίλιο που αρχίζει και το πρωτάθλημα του ΜLS.

Ο Καπέλο πάντως ξεκαθάρισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Σαραγόσα πως η απόφαση για την αποπομπή του παίκτη δεν πάρθηκε μόνο από τον ίδιο αλλά απ΄ όλο το τεχνικό τιμ. «Δηλαδή εμένα, τον βοηθό μου Φράνκο Μπαλντίνι και τον αθλητικό διευθυντή Πέτζα Μιγιάτοβιτς».

Η ατμόσφαιρα στη συνέντευξη Τύπου ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη καθώς οι εκπρόσωποι του Τύπου έδειχναν να υποστηρίζουν με τη στάση τους τον Μπέκαμ. Έτσι, δεν δίστασαν να ρωτήσουν τον Καπέλο ποια ήταν η διαφορά της περίπτωσης του ίδιου, όταν συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από δέκα χρόνια όντας κόουτς της Μίλαν, και αυτής του Μπέκαμ: «Η διαφορά είναι πως το αμερικανικό πρωτάθλημα αρχίζει τον Απρίλιο. Επίσης, εγώ είχα ενημερώσει τον πρόεδρο, όχι όμως και ο Μπέκαμ. Και, τέλος, δεν είχα υπογράψει συμβόλαιο», ήταν η απάντηση του Ιταλού.

Ο Καπέλο έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη και για την απρεπή χειρονομία του προς δύο οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ως προπονητής της Ρεάλ δεν έπρεπε να κάνω αυτή την κίνηση. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα όμως εδώ υπάρχουν δύο άνθρωποι πίσω από τον πάγκο που συνέχεια με προκαλούν και σήμερα το παρατράβηξαν. Οι ίδιοι τύποι που προκαλούσαν τα ίδια προβλήματα πριν από δέκα χρόνια, αλλά δεν έπρεπε να κάνω ό,τι έκανα».