«Πριν ανέβουμε στη σκηνή, νιώθουμε ότι παραλύουμε από το άγχος, τα χέρια μας τρέμουν και η φωνή βγαίνει με δυσκολία. Όταν όμως βρισκόμαστε πάνω και κοιτάμε το κοινό, όλα περνάνε. Αισθανόμαστε ότι ανήκουμε σε αυτόν τον χώρο».


Στις ζωντανές τους εμφανίσεις κάνουν το κοινό να παραληρεί. Ο Γιάννης, ο Γιώργος, η Δήμητρα, ο Μανώλης και ο Γιάννης είναι όλοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο Αρσάκειο του Ψυχικού και μέλη του μουσικού συγκροτήματος Νo Ρrofile (Χωρίς Προφίλ). «Παρ΄ όλο που γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ακούμε όλοι το ίδιο είδος μουσικής- τη ροκ- η ιδέα για το συγκρότημα ήρθε

ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παρ΄ όλο που δίνουν Πανελλήνιες, δεν εγκατέλειψαν ούτε για μια στιγμή την μπάντα τους

σχετικά αργά, μόλις πριν από 2 χρόνια», λένε στα «ΝΕΑ» τα μέλη του γκρουπ.

Ως πρότυπα έχουν συγκροτήματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Rolling Stones και οι Guns Ν΄ Roses, τραγούδια των οποίων παίζουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Παρ΄ όλο που και τα 5 μέλη του συγκροτήματος έχουν μια δύσκολη χρονιά μπροστά τους, αφού δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις τον Ιούνιο, δεν εγκατέλειψαν ούτε για μια στιγμή την μπάντα τους. «Άλλοι θέλουν να περάσουν σε Τμήματα του Πολυτεχνείου, άλλοι στη Νομική και άλλοι στο Μουσικό Τμήμα. Η μουσική είναι όμως το χόμπι μας, αυτό που μας ευχαριστεί», λένε όλοι. Έτσι, συνεχίζουν τις πρόβες σε στούντιο, το οποίο νοικιάζουν έναντι 25 ευρώ το δίωρο, 2- 3 φορές την εβδομάδα και κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Με δικά τους μάλιστα χρήματα, οι πέντε Νo Ρrofile κατάφεραν να ηχογραφήσουν ένα CD με 21 μουσικά κομμάτια που έγραψαν οι ίδιοι και το οποίο έχουν στείλει μέχρι στιγμής σε αρκετές δισκογραφικές εταιρείες χωρίς να περιμένουν κάποια απάντηση. Η ηχογράφηση αυτή κόστισε στο συγκρότημα ούτε λίγο ούτε πολύ 2.000 ευρώ! «Δεν ξοδεύαμε το χαρτζιλίκι που μας έδιναν οι γονείς μας ενώ ακόμα και τα χρηματικά δώρα στις γιορτές και τα γενέθλια προσπαθούσαμε να τα φυλάμε», δηλώνει η Δήμητρα Κοκκινοπούλου, η φωνή του συγκροτήματος.

Θα συναντιόμαστε και μετά τις Πανελλήνιες


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ υπόθεση είναι το μαθητικό μουσικό συγκρότημα από τη Χαλκίδα Danger by design, αφού 4 από τα 6 μέλη έχουν συγγενική σχέση. Τα μέλη του συγκροτήματος, όλοι μαθητές Λυκείου, έφτιαξαν το συγκρότημα πριν από δύο περίπου χρόνια και παίζουν σκληρή μουσική, τη λεγόμενη μέταλ. Με το τραγούδι τους «Τhis God is missing» (Αυτός ο Θεός λείπει) έλαβαν μέρος και στο μουσικό μαθητικό φεστιβάλ τον περασμένο Μάιο, ενώ έχουν γράψει 8 δικά τους κομμάτια. «Παίζουμε για μας», αναφέρει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, ο 17χρονος Νίκος Βέττας. Όπως λένε πάντως, το συγκρότημα κοστίζει, αφού εκτός από την ενοικίαση του στούντιο20 ευρώ το δίωρο- η συντήρηση των μουσικών οργάνων αλλά και η μεταφορά για τις ζωντανές τους εμφανίσεις ξεπερνά τα 300- 400 ευρώ τον μήνα, έξοδα τα οποία καλύπτουν είτε από το χαρτζιλίκι τους είτε από τις ζωντανές τους εμφανίσεις. «Ακόμη κι αν κάποιοι από μας φύγουν μετά τις Πανελλήνιες από τη Χαλκίδα, θα προσπαθήσουμε να συναντιόμαστε τα Σαββατοκύριακα, στις γιορτές και τις αργίες», δηλώνει ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Στάθης Καπνίσης.

Κράτησαν λίγο οι επιφυλάξεις των γονέων


ΔΙΠΛΑ στους μαθητές – μέλη μουσικών συγκροτημάτων φαίνεται ότι είναι οι γονείς τους, αν και διατηρούν επιφυλάξεις για το αν τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίζουν να ασχολούνται με τα συγκροτήματα τη στιγμή που θα πρέπει να έχουν ως μοναδικό τους στόχο τις Πανελλήνιες. «Οι γονείς μας στην αρχή ήταν πολύ διστακτικοί αφού ανησυχούσαν για το αν το συγκρότημα μας έτρωγε χρόνο από το διάβασμα.

Στην πορεία όμως είδαν ότι μπορούμε όλα να τα προλάβουμε, κάνοντας έναν προγραμματισμό», λένε τα μέλη του συγκροτήματος Νo Ρrofile.