Χορός δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη στην τραπεζική αγορά μεταξύ της Πειραιώς και της Μarfin με στόχο τη δημιουργία μιας υπερτράπεζας που θα μπορεί να παίξει σοβαρό ρόλο στις συγχωνεύσεις που έρχονται.


Oι πρώτες πληροφορίες για επιθετική εξαγορά της Πειραιώς από την αραβικών συμφερόντων τράπεζα διέρρευσαν προχθές. Χθες όμως η Πειραιώς, σε μια προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις, έσπευσε να ανακοινώσει ότι εκείνη προτίθεται να προβεί σε εξαγορά της Μarfin. Ο πόλεμος αυτός, φυσικά, θα έχει παρενέργειες στο σύνολο της τραπεζικής αγοράς- χαρακτηριστικό ήταν ότι άναψαν χθες τα τηλέφωνα μεταξύ διοικητών και του κ. Αλογοσκούφη.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, αντιφατικά μηνύματα έστειλε στα στελέχη του όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Κώστας Καραμανλής. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνεδρίου στα τέλη Ιουνίου, κάτι που εκ των πραγμάτων αποκλείει τις πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, όμως, ανακοίνωσε- έναν χρόνο πριν από τη λήξη της τετραετίας- τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα εκτεθούν έξι μέλη της κυβέρνησης και ευρωβουλευτές (Ρουσόπουλος, Μπακογιάννη, Βαληνάκης, Χατζηδάκης, Σαμαράς, Δημητρακόπουλος). Γι΄ αυτό και το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να διαρρεύσει μέσω κύκλων του: «κράτα μικρό καλάθι όταν ακούς διαβεβαιώσεις για εξάντληση της τετραετίας».

ΠΡΟΩΡΕΣ, λοιπόν, ή το 2008 όπως διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία ο κ. Καραμανλής; Καλού, κακού, πάντως, έδωσε ο Πρωθυπουργός εντολή στην κ. Γιαννάκου να «νερώσει» τον νόμοπλαίσιο για τα ΑΕΙ, έτσι ώστε να καμφθούν όσο γίνεται οι αντιδράσεις, κυρίως των καθηγητών. Έτσι, να μην είναι υποχρεωμένος να πάει σε κάλπες λόγω της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, εάν μπορεί να το αποφύγει.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ένα μάλλον έξυπνο τρικ του υπουργείου Άμυνας για την… τακτοποίηση ημετέρων ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ: τις μηνιαίες επαναλαμβανόμενες αποσπάσεις σε «δημοφιλείς» θέσεις, κατά παράβαση κάθε νόμου και κανονισμού.