Και πολιτικές διαστάσεις παίρνει τώρα η υπόθεση των παράνομων απαλλαγών από τη θητεία, καθώς ο μεν Γ. Παπανδρέου χρέωσε ευθέως στη Ν.Δ. τον αξιωματικό που συνελήφθη να… σκαλίζει τα αρχεία, ενώ ο Θ. Ρουσόπουλος άφησε αιχμές για έτερο μέλος του κυκλώματος πως είχε προνομιακές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.


Ηουσία βέβαια παραμένει- ότι επί σειρά ετών επώνυμοι του χρήματος, της πολιτικής, του θεάματος και του αθλητισμού απηλλάγησαν των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες Έλληνες υπηρέτησαν κανονικότητα τη θητεία τους. Η κατάργηση της ισονομίας δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο με την ευθύνητουλάχιστον- και των δύο μεγάλων κομμάτων.

ΚΙ ΑΝ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ υπόθεση μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί άλλη μια παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας- που έχει μεγαλύτερες διαστάσεις του συνηθισμένου- η πολιτική ζωή εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που αρχίζει αύριο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η κυβέρνηση σπεύδει να εκμεταλλευθεί το εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και προβαίνει σε εγκώμια προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάποιος αλεξιπτωτιστής στην πολιτική μας ζωή θα νόμιζε πως προσγειώθηκε ξαφνικά στη Σκανδιναβία καθώς επικρατεί πλήρης πολιτική συναίνεση. Από αύριο όμως με το συλλαλητήριο για την παιδεία θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις των κομμάτων.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ οι έμποροι ήρθαν σε κόντρα με το υπουργείο Ανάπτυξης, με αφορμή τις εκπτώσεις- κι αποφάσισαν πως θα αρχίσουν τις μειώσεις τιμών από αύριο, παρά τη σχετική απόφαση για τις 22 Ιανουαρίου- διότι οι γιορτές δεν τους πήγαν καθόλου καλά.

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ, πολύ πιο σοβαρή είναι η κόντρα της κυβέρνησης Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τους Τούρκους στρατηγούς, καθώς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να στηρίξει τον κ. Ταλάτ στην απόφασή του να αποσυναρμολογήσει τη γέφυρα της οδού Λήδρας, παρά την αντίθεση του στρατηγού Μπουγιούκανιτ.