ΕΥΛΟΓΑ ερωτηματικά δημιουργεί το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης να ρίξει «άπλετο φως» στα κυκλώματα των παράνομων απαλλαγών στον στρατό.

ΓΙΑ τον απλούστατο λόγο ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε και πριν από περίπου δύο χρόνια όταν είχαν έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα οι σχετικές πληροφορίες. Στο μεταξύ όμως δεν έκανε το παραμικρό.

ΚΑΙ τότε είχαν βγει στη δημοσιότητα γνωστά ονόματα και τότε είχε εντοπιστεί εκτεταμένο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών και τότε μιλούσαμε για χιλιάδες υποθέσεις και τότε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας διακήρυσσε τις προθέσεις της να οδηγήσει όλους όσους ενέχονται στη Δικαιοσύνη.

ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ οι «έρευνες» δεν απέδωσαν παρά το ότι ο εντοπισμός των υπευθύνων ήταν σχετικά απλή υπόθεση. Έτσι τόσους μήνες μετά βρισκόμαστε ακριβώς εκεί που ξεκινήσαμε.

Δεν είναι να απορεί κανείς που η κοινή γνώμη φοβάται κουκούλωμα για να προστατευθούν κάποιοι.

ΣΕ αυτό δυστυχώς συνετέλεσε και η απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να μην επιτρέψει τη δημοσιοποίηση ονομάτων, γεγονός που τροφοδότησε μια ατελείωτη φημολογία και στάθηκε αφορμή να επιχειρήσουν ορισμένοι την πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης.

ΟΥΔΕΙΣ αμφισβητεί φυσικά ότι τέτοιου είδους δεδομένα είναι ευαίσθητα και ότι θα ήταν εξαιρετικά αρνητικό ανάμεσα στα ξερά να καούν και τα χλωρά- να βγουν στη φόρα δηλαδή περιπτώσεις που δεν έχουν σχέση ούτε με κυκλώματα ούτε με παρανομίες.

Πόσο μάλλον όταν το θέμα αφορά νέους ανθρώπους που κινδυνεύουν να στιγματιστούν διά βίου.

ΑΠΟ την άλλη πλευρά ωστόσο, ο νόμος είναι νόμος. Και όσοι τον έχουν παραβιάσει θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής τους.

ΑΥΤΟ άλλωστε, το να χυθεί δηλαδή άπλετο φως σε όλες τις παρανομίες, αποτελεί και τον ισχυρότερο αποτρεπτικό παράγοντα για το μέλλον.