ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση της κλοπής των ασπίδων των ΜΑΤ ισοδυναμεί- όπως είπε και η υπεράσπιση- η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, που τους αθώωσε απ΄ όλες τις κακουργηματικές πράξεις που αρχικά τους είχαν αποδοθεί.

Οι δικαστές και οι ένορκοι, κατά πλειοψηφία 6-1 (σ.σ.: μόνο η πρόεδρος είχε διαφορετική άποψη) και παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, έκριναν ότι οι Γιώργος Καλαϊτζίδης, Πέτρος Καρασαρίνης και Παναγιώτης Ασπιώτης, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο εδώλιο και έμειναν για 12- 18 μήνες στη φυλακή, δεν ήταν οι δράστες των επιθέσεων εις βάρος των ΜΑΤ, που είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας, ούτε ήταν ένοχοι για την κλοπή των ασπίδων από τους αστυνομικούς.

Έπειτα από διάσκεψη που ξεπέρασε σε διάρκεια τις τέσσερις ώρες, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Γ. Καλαϊτζίδη και Π. Ασπιώτη μόνο για την πλημμεληματική πράξη της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος Π. Καρασαρίνης, ο οποίος είχε μείνει προφυλακισμένος για 12 μήνες, κρίθηκε αθώος. Μετά την ετυμηγορία των δικαστών, οι συνήγοροί του ζήτησαν αποζημίωση, λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την κράτησή του, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε, καθώς το δικαστήριο έκρινε εαυτό αναρμόδιο.