ΣΕ «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής καλούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγ. Μπασιάκο και τον επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) κ. Κοντοπυράκη, στην κυβερνητική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αργύρης και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η κλήση, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται για παραποίηση στοιχείων από τους κυβερνητικούς αρμοδίους που, όπως φαίνεται, επιδιώκουν να εμφανίσουν αύξηση στο αγροτικό εισόδημα.

Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι τα ανακριβή στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζουν τους αγρότες να πλουτίζουν, όταν οι ίδιοι προετοιμάζουν κινητοποιήσεις απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ήδη με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνεται ότι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος ξεπέρασε το 11,5% μέσα σε μια διετία· και, αν συνυπολογιστεί και η τρίτη χρονιά, η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η εξαπάτηση τιμωρείται, τονίζει με δηλώσεις του ο υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, κ. Βαγγέλης Αργύρης, υπογραμμίζοντας ότι:

«Αυτήν την περίοδο που οι αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, που η κακοδιαχείριση και η αδιαφάνεια αντικατέστησαν το σχέδιο και την προοπτική, τη στιγμή που καθημερινά χειροτερεύει η ποιότητα ζωής τους, ο κ. Μπασιάκος επιχαίρει και παίζει με τους αριθμούς, λέγοντας ότι το εισόδημα των αγροτών αυξήθηκε».