Ακόμη και αυτοκίνητα θα πωλούν σε λίγο τα σούπερ μάρκετ ανά την επικράτεια.


Oι προθέσεις της κυβέρνησης να απελευθερώσει με κάθε τρόπο την αγορά είναι εμφανείς μετά και τη χθεσινή απόφασή της τα υπερμπακάλικα να ψήνουν πλέον ψωμί και να πωλούν και βενζίνη! Και οι μεν καταναλωτές μπορεί να νιώσουν ελαφρώς Ευρωπαίοι (παρ΄ ότι η ακρίβεια θριαμβεύει, κυρίως στα ράφια των σούπερ μάρκετ), βενζινοπώλες και αρτοποιοί όμως αντιδρούν έντονα και φοβούνται πως θα βάλουν λουκέτο.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης- ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΚΚΕ- προχωρούν σε κάτι που δεν συνηθίζουν: θα καταθέσουν κοινή πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το σκάνδαλο των υποκλοπών. Έστω και με καθυστέρηση κάποιων μηνών, η μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση απαντά στην απροκάλυπτη συγκάλυψη της κοινοβουλευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, κατηγορώντας και προσωπικά τον Πρωθυπουργό.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, μπορεί να έχουν πάρει απόφαση πως ο καιρός για οριστική επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο δεν έχει έρθει, αλλά, όπως λένε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προωθούμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, πολιτικού χαρακτήρα. Πόσω μάλλον που οσονούπω έρχεται στην Αθήνα και ο Αμπντουλάχ Γκιουλ κι όσο να ΄ναι κάτι θα πρέπει να πει με την κ. Μπακογιάννη. Δυστυχώς, όμως, κατά τα φαινόμενα και αυτά τα ΜΟΕ θα είναι «μία από τα ίδια», για τον απλούστατο λόγο πως κι όταν συμφωνούνται σπανίως εφαρμόζονται στην πράξη. Ένα πλέον είναι βέβαιο: πως διάλογος μεταξύ στρατιωτικών, τον οποίο θέλησε να κάνει ο πολύς στρατηγός Μπουγιούκανιτ, δεν πρόκειται να ξαναγίνει. «Ούτε για πλάκα», όπως λένε στο ΥΠΕΞ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ η κυβέρνηση προχωρά στη νομοθέτηση του «πραξικοπήματος» Βουρλούμη στον ΟΤΕ αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις στον Οργανισμό. Την απόφαση της κυβέρνησης έκανε χθες γνωστή ο διοικητής του ΟΤΕ προκαλώντας αντιδράσεις από τους εργαζομένους.