ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ κατά του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη εξαπέλυσε χθες η διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ) για τη «φωτογραφική τροπολογία» που ψηφίστηκε νύχτα στη Βουλή και προβλέπει την επιδότηση της δημιουργίας ξενοδοχείων πολυτελείας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το ΞΕΕ, «νομοθετήματα στρατηγικού χαρακτήρα, όπως αυτό του αναπτυξιακού νόμου, θα έπρεπε πριν από την οριστική κατάθεση και ψήφισή τους, να είχαν συζητηθεί με τους θεσμικούς εκπροσώπους σημαντικών κλάδων του τουριστικού τομέα». Αυτό, προσθέτει το ΞΕΕ, ήταν αναγκαίο «προκειμένου να έχουν τουλάχιστον, κατατεθεί έγκυρα και έγκαιρα οι θέσεις τους και όχι εκ των υστέρων όλοι να υποψιάζονται όλους, σε ένα παιχνίδι επικοινωνιακών εντυπώσεων και τακτικών».

Ακόμα, το ΞΕΕ αναφέρει ότι στις πολύ αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές, ο ανταγωνισμός λειτουργεί άριστα, γιατί υπάρχει έντονο ιδιωτικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον, χωρίς την παρέμβαση του κράτους - προστάτη και ότι εκεί οι άμεσες επιχορηγήσεις, όχι απλώς δεν τονώνουν, αλλά νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, χθες, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συνέχεια στο «καυτό» αυτό θέμα των χαριστικών επιδοτήσεων για τα πολυτελή ξενοδοχεία. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση της “πολυτελούς τροπολογίας” για τα ξενοδοχεία, παρακολουθούμε όπως σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας, αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία, χαριστικές πράξεις, υποστήριξη των “ημετέρων”. Πάντοτε εν κρυπτώ, ορισμένες φορές χωρίς να γνωρίζουν ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί, όπως συνέβη με την υπουργό Τουρισμού και τη συγκεκριμένη τροπολογία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από