Στερνή μου γνώση...

Τις δύο όψεις ενός νομίσματος συναντάμε στην (τρέχουσα) μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η μία όψη έχει να κάνει με τις ανάγκες ενίσχυσης των ομάδων. Η άλλη όψη όμως καταδεικνύει πως ορισμένες από τις ομάδες που τρέχουν να ενισχυθούν, απέτυχαν σε επιλογές που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι και τώρα καλούνται να καλύψουν τα λάθη τους.

Μελετώντας καλύτερα το ζήτημα, η διαπίστωση είναι πως για τις ελληνικές ομάδες η μεταγραφική περίοδος του φετινού Ιανουαρίου είναι περισσότερο προς την κατεύθυνση του να διορθώσουν λάθη του περασμένου καλοκαιριού, παρά να προχωρήσουν σε μία κίνηση ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω το ρόστερ τους.

Τα παραδείγματα, πολλά. Η ΑΕΚ ενέταξε τον περασμένο Αύγουστο στο δυναμικό της τον Ντελίμπασιτς, σε μια προσπάθεια να βρει διεξόδους στο πρόβλημα του γκολ. Λίγους μήνες μετά ο Σέρβος δεν υπολογίζεται και σε πρώτη ευκαιρία θα αποτελέσει παρελθόν, με το θέμα του σέντερ φορ να αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν 1 στόχο.

Στον Ολυμπιακό, αν και ξαναχτίστηκε η άμυνα από την αρχή το περασμένο καλοκαίρι, τα προβλήματα παρέμειναν καθώς προέκυψε η ξαφνική αποχώρηση του Ουαντού, συνεχίστηκε ο παροπλισμός του Καψή και εν τέλει το βάρος έπεσε και πάλι στις παλιοσειρές Ανατολάκη και Κωστούλα. Έτσι κρίθηκε επιβεβλημένη η ενίσχυση της άμυνας με τον Τοροσίδη.

Κ αι στον ΠΑΟ; Αν και η έλλειψη ενός δυνατού φορ στην επίθεση ήταν εμφανής από την αποχώρηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου, εν τούτοις η «πράσινη» ΠΑΕ έπειτα από έναν γύρο προσπαθεί να βρει έναν επιθετικό με ανάλογα προσόντα έτσι ώστε να πάρει βοήθειες μέσα στην περιοχή και σε στημένες φάσεις.

Το συμπέρασμα;

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από