Θωρακίζει τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής και αναθέτει ειδικό ρόλο στον Ριβάλντο!

Ο 47χρονος τεχνικός έπειτα από τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στα καθήκοντά του, επανήλθε στο τιμόνι των πρωταθλητών, αναλαμβάνοντας να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ.

Οι πρώτες μέρες του Τάκη Λεμονή στο

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Ο Βραζιλιάνος αναλαμβάνει νέο ρόλο στην ομάδα, αφού εκτός από τα οργανωτικά του καθήκοντα θα αγωνίζεται και σαν κρυφός κυνηγός

προπονητικό κέντρο του Ρέντη, μπορεί να μην είχαν κάτι το εντυπωσιακό, αφού αυτά που τόνισε στους παίκτες τού Ολυμπιακού ήταν τα αυτονόητα: σκληρή δουλειά και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος.

Το βέβαιο είναι πως ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ως πρωταρχικό του στόχο να βελτιώσει την ψυχολογία των παικτών του και να αλλάξει μερικά στοιχεία σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του, επαναφέροντας το 4-4-2 και αφήνοντας πίσω το 4-3-3 που χρησιμοποιούσε ο Τροντ Σόλιντ. Σίγουρα το ρίσκο για ριζικές αλλαγές στην ομάδα είναι μεγάλο, αλλά στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν περιθώρια υπομονής και χάσιμο χρόνου.

Κύριος στόχος του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού είναι να βρει τις καλύτερες λύσεις από το υπάρχον έμψυχο υλικό και να εφαρμόσει αυτά που πιστεύει πως ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεση της ομάδας. Η συμφωνία με τη SΚΟDΑ Ξάνθη για τη μη χρησιμοποίηση του νεοαποκτηθέντα Τοροσίδη στο μεταξύ τους κυριακάτικο παιχνίδι, του στερεί ένα σοβαρό «εργαλείο» από την ομάδα που επιθυμεί να παρουσιάσει. Έτσι, ο Τάκης Λεμονής στις μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή θα επιδιώξει να βρει τον παρτενέρ του Σέζαρ στο κέντρο της άμυνας, αλλά οι σοβαρές αλλαγές που θα επιφέρει θα έχουν να κάνουν με τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Εκεί ο Λεμονής θα προσθέσει έναν παίκτη παραπάνω και θα μετατρέψει το σύστημα σε 44-2 από το 4-3-3 του Σόλιντ. Βέβαιη θεωρείται η παρουσία των Τζόρτζεβιτς, Στολτίδη και Ριβάλντο, ενώ την τέταρτη θέση διεκδικούν οι Μάριτς, Καφές, Νε και Μπουλούτ. Επίσης είναι πολύ πιθανό να ανατεθεί ρόλος δεύτερου επιθετικού στον Ριβάλντο και να οπισθοχωρήσει στη μεσαία γραμμή ο Καστίγιο. Ο Πατσατζόγλου που θα μπορούσε να καλύψει με επιτυχία μία θέση στη μεσαία γραμμή θα είναι έτοιμος σε περίπου δεκαπέντε μέρες. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κωνσταντίνου με παρτενέρ τον Καστίγιο ή τον Ριβάλντο και με τους Οκκά, Μπόρχα, Παππά και Μπαμπαγκίντα να αποτελούν εναλλακτικές λύσεις. Είναι λοιπόν φανερό πως ο Τάκης Λεμονής επιθυμεί να «γεμίσει» τον χώρο του κέντρου και να περιορίσει την πίεση της αμυντικής του γραμμής.

Ο ΣΟΛΙΝΤ

Κι αν το θέμα του προπονητή έληξε με την τοποθέτηση του Τάκη Λεμονή, «αγκάθι» παραμένει η υπόθεση του Τροντ Σόλιντ, καθώς δεν υπήρξε συμβιβαστική λύση στο θέμα της αποζημίωσής του. Είναι πολύ πιθανόν η διαφορά των «ερυθρολεύκων» με τον Νορβηγό προπονητή να λυθεί στα αρμόδια όργανα της ΦΙΦΑ. Πάντως, αν και έχουν περάσει τέσσερις μέρες, ο Τροντ Σόλιντ δείχνει ότι δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της απόλυσής του από τον Ολυμπιακό. Ο Νορβηγός τεχνικός με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Dagsavisen», υποστήριξε πως η απομάκρυνσή του από τον πάγκο των πρωταθλητών ήταν αναπάντεχη τη δεδομένη στιγμή, προσθέτοντας πως περίμενε ότι θα έχανε τη δουλειά του μετά την ισοπαλία με τη Σαχτάρ. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε: «Μπορούσαν να με είχαν απολύσει έπειτα από τον αγώνα με τη Σαχτάρ, όταν και μείναμε εκτός Ευρώπης. Τότε έπρεπε να είχε συμβεί αυτή η εξέλιξη, όχι τώρα. Όμως, υπήρχαν πέντε πολύ σημαντικοί αγώνες πριν από τα Χριστούγεννα και μάλλον γι΄ αυτό δεν απολύθηκα τότε. Τώρα ο Ολυμπιακός βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να πάρει νέο προπονητή και γι΄ αυτό με απέλυσε». Βέβαια, ο Νορβηγός τεχνικός δεν είπε κουβέντα για τις σχέσεις του με τους παίκτες, ούτε για το γεγονός ότι σε δύο συνεχόμενες χρονιές ο Ολυμπιακός τερμάτισε τελευταίος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χθες οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ρεπό, ενώ σήμερα το πρωί επρόκειτο να περάσουν από αιματολο- γικές εξετάσεις και στη συνέχεια προπόνηση πρωί και απόγευ- μα.