ΣΟΒΑΡΑ επεισόδια, οδομαχίες, δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή και στον Κορυδαλλό το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Τα σοβαρότερα επεισόδια, κατά τα οποία νεαροί κουκουλοφόροι σκόρπισαν την καταστροφή πετώντας τουλάχιστον 40 μολότοφ, έγιναν σε δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έπειτα από πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, το Σάββατο προς την Κυριακή.

Στις οδομαχίες μετείχαν τουλάχιστον 150 νεαροίαπό τους 1.000 που μετείχαν στο πάρτι- οι οποίοι βγήκαν από το Πολυτεχνείο και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη διασταύρωση των οδών Διονυσίου Σολωμού και Σουλτάνη. Λίγο αργότερα, στις 2.30

τα ξημερώματα, 60 κουκουλοφόροι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και άρχισαν συντονισμένες επιθέσεις. Πετώντας μολότοφ, πέτρες και ξύλα κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Πολιτισμού όπου επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ. Από τις 20 μολότοφ που πέταξαν οι κουκουλοφόροι προκλήθηκαν καταστροφές σε τρία αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απώθησαν τους νεαρούς με δακρυγόνα, αλλά από πέτρα ή μεταλλικό αντικείμενο τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο αξιωματικός της διμοιρίας.

Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν έως τις 8 το πρωί. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν στην Αστυνομία 84 νεαροί.

Στις φυλακές Κορυδαλλού

Πέντε λεπτά πριν από την αλλαγή του χρόνου ομάδα περίπου 50 νεαρών του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου με μοτοσυκλέτες έφθασαν στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Στάθμευσαν τις μοτοσυκλέτες στη συμβολή των οδών Αριστάρχου και Έκτορος και προχώρησαν προς τις φυλακές. Πέταξαν βεγγαλικά και καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά» και «Άμεση απελευθέρωση στον απεργό πείνας Ταράσιο Ζαντορόζνι». Έπειτα από κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων οι νεαροί επιβιβάστηκαν στις μηχανές και κατευθύνθηκαν προς την Ιερά Οδό.

Στη διασταύρωση με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου αστυνομικοί εγκλώβισαν μία από τις ομάδες και προσήγαγαν 10 νεαρούς στην Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τραυμάτισαν δύο από αυτούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.