Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τ ου Κ. Καραμανλή απέτυχε σε όλους τους τομείς, αλλά σ΄ έναν μόνο δεν απέτυχε: στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Από τότε που έχει μπει στην κυβέρνηση ο Β. Πολύδωρας, οι Έλληνες έχουν κάνει συκώτι από την ιλαρότητα. Πρώτα μας είπε ότι οι αστυφύλακες είναι πραίτωρες.

Ήθελε να πει πραιτω-ριανοί. Αυτούς ήθελε να ενδυναμώσει:

το παρακράτος. Γι΄ αυτό αμέσως μετά σηκώθηκαν οι ζαρντινιέρες κι άρχισαν να βαράνε, με χέρια και με πόδια.

Όμως ο ρέκτης υπουργός δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Έψαξε, έψαξε και βρήκε νέο εχθρό του έθνους και της χριστιανικής πίστης: τον Συνασπισμό. (Μεταξύ μας, δεν τον ανακάλυψε μόνος του, του τον υπέδειξε το αστέρι τού «συνδικαλισμού» Μπαλάσκας και ο Βύρων άρπαξε αμέσως τη σκυτάλη). Και μια που δεν μπορούσε να συλλάβει τον Συνασπισμό και την Αριστερά, τους θέτει εκτός νόμου! Τέτοια επιτυχία!

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι όσοι δεν μπορούν να βάλουν μια πέτρα πάνω στην άλλη καταγγέλλουν τους αντιπάλους τους. Ανίκανος να εμπνεύσει, να οργανώσει και να καθοδηγήσει τη δημόσια τάξη μιας Δημοκρατίας, ζητά υπεύθυνες δηλώσεις. Ο Βύρων Πολύδωρας δεν φταίει για όλα αυτά. Είναι απλώς θύμα της μετεμψύχωσης. Τη μια νιώθει ως σαμουράι του ιαπωνικού μεσαίωνα, την άλλη νιώθει ως συγκλητικός της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, την παράλλη νιώθει ως βυζαντινός τιτουλάριος, ε! μια ψυχή είναι αυτή, στο τέλος ζαλίζεται και τα μπερδεύει.

Κι όλα αυτά γιατί; Για μερικά σταυρουλάκια στις επερχόμενες εκλογές. Οι λόγοι του δεν απευθύνονται ούτε στην Αριστερά ούτε στη Δεξιά ούτε στους πολίτες. Αλλά σε καμιά 20.000 αστυφύλακες της πρωτεύουσας. Αυτούς θέλει να καλοπιάσει. Το είπε εξάλλου ο ίδιος στη Βουλή όταν ομολόγησε εκ βάθους ψυχής ότι δεν το κάνει για τις ψήφους! Η κακή υποκριτική, η κακή ηθοποιία πρόδωσαν το μυστικό του. Ένα μυστικό που είναι κοινό: το ξέρουν όλοι οι συνάδελφοί του στη Βουλή. Γι΄ αυτό δίνει τρεις παραστάσεις τη μέρα.

Να είσαι καλά Βύρωνα! Μας έκανες να γελάσουμε πάλι.