Αν ο Θεός είναι παντοδύναμοςκαι παντογνώστης, απορεί κανείς γιατί δεν ρίχνει έναν κεραυνό να χτυπήσει τον Ρίτσαρντ Ντόκινς. Ή τουλάχιστον να συντρίψει την ιστοσελίδα www.

whydoesgodhateamputees. com. Είναι μια δόλια ιστοσελίδα, που γράφει ότι οι άνθρωποι συχνά αποδίδουν στον Θεό τη θεραπεία τους από τον καρκίνο ή άλλες αρρώστιες, αλλά οι ανάπηροι ποτέ δεν τυχαίνουν τέτοιας θεϊκής εύνοιας.

«Αν ο Θεός εισάκουε τις προσευχές των αναπήρων να τους χαρίσει τα χαμένα μέλη τους, τότε θα βλέπαμε ακρωτηριασμέ- να πόδια να ξαναφυτρώ- νουν κάθε μέρα», γράφει η ιστοσελίδα. Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί μέρος μιας ολοένα και πιο αποκρουστικής αθεϊστικής επίθεσης, που ενορχηστρώνεται εν μέρει από τον Ρίτσαρντ Ντόκινς- τον επιστήμονα της Οξφόρδης που έχει γράψει το νέο μπεστσέλερ «Η αυταπάτη του Θεού».

Είναι γεγονός ότι πολλοί θρησκευόμενοι ενεπλάκησαν, στην πορεία της Ιστορίας, στις χειρότερες ωμότητες. Όμως το ίδιο έκαναν και ο Μάο, ο Στάλιν και ο Πολ Ποτ, που ήταν άθεοι. Έχουμε υποφέρει τόσο πολύ από τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, που το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε σήμερα είναι μια αθεϊστική μισαλλοδοξία.