«Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού. Είμαστε πολλοί. Είμαστε όλο και πιο πολλοί».

Αυτή η μετριόφρων διακήρυξη του Ευάγγελου Αντώναρου (παλαιού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και εκδιωγμένου από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη) θεωρήθηκε ότι υποκρύπτει διεργασίες για έναν νέο κομματικό σχηματισμό.

Δεν γνωρίζω αν είναι έτσι. Αλλά στη χώρα που είναι αρχηγός κόμματος ο Καμμένος και υπουργός ο Πολάκης όλα μπορούν να συμβούν.

Λέγεται ότι το κόμμα του Αντώναρου θα είναι ένα κόμμα «κεντρώων καραμανλικών». Προσδιορισμός εξ ορισμού αντιφατικός, αφού, αν θυμάμαι καλά, ο Καραμανλής ήταν στην ΕΡΕ και οι κεντρώοι στην Ενωση Κέντρου, συνεπώς δεν ξέρω πώς θα συστεγαστούν υπό τον Αντώναρο.

Ισως επειδή «κεντρώοι καραμανλικοί» αποκαλούνται εσχάτως όσοι δεξιοί τραβούν ζόρι με τον Μητσοτάκη και βάζουν πλάτη στον Τσίπρα. Ενα είδος «παράγκας» που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κόμμα.

Πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η Δεξιά ντύνεται Κέντρο για να βοηθήσει την Αριστερά να κόψει τον δρόμο στην Κεντροδεξιά.

Πληροφορούμαι ότι διαπρεπείς επιστήμονες ασχολούνται ήδη με το φαινόμενο και προς το παρόν συνιστούν ηρεμία και απλή φαρμακοληψία.

Αλλά το μυαλό δεν εμπόδισε ποτέ κανέναν!

Ετσι οι διεργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και με άλλες χαρωπές περιπτώσεις συμμετεχόντων, τις οποίες σεμνύνομαι να κατονομάσω διότι εμπίπτουν στην κατηγορία των απόρρητων ιατρικών δεδομένων.

Να καταγράψω πάντως ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας διέψευσε πως ο Πρόεδρος διαβουλεύεται νύκτωρ με τον γνωστό «Μίμη», την άμισθη και τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Οπως διαψεύδεται και η συμμετοχή του Ραγκούση, ο οποίος κάνει σθεναρό αλλά μοναχικό αντιδεξιό αγώνα. Πρόσφατα έταξε ολόκληρη λαμπάδα στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή για να μη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.

Αν όμως αποκλείσω τον «Μίμη», την άμισθη, τον Πρόεδρο, τον Νικήτα και τον Ραγκούση, ποιοι είναι οι «πολλοί» του Αντώναρου που γίνονται «όλο και πιο πολλοί»;

Με το ζόρι διακρίνω την Παπακώστα. Ακόμη όμως και αν δεχτώ ότι εκπροσωπεί τον αριστοτελισμό στη σύγχρονη Ελλάδα, ακόμη και αν διαθέτει το πολιτικό βάρος που δηλώνει, «πολλοί» δεν τη λες.

Τι μένει; Ο κάβουρας και το ζουμί του; Οχι!

Αυτό το συνθηματικό «είμαστε παντού» με υποψίασε. Διότι ποιοι είναι παντού; Οι ταξιτζήδες! Και ποιος ηγείται των ταξιτζήδων; Ο εχθρός του νεοφιλελευθερισμού Θύμιος.

Είναι «κεντρώος καραμανλικός» ο Θύμιος; Δεν το γνωρίζω. Ο ίδιος πάντως σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει «μοναδική ιδεολογία μας είναι το ταξί».

Να το λοιπόν το μυστικό του Αντώναρου. Απλώς δεν έχουμε να κάνουμε με «κεντρώους καραμανλικούς» αλλά με «ταξιτζήδες καραμανλικούς».

Και το Κέντρο το βάζουν για ξεκάρφωμα!