Είναι ο επιστήμονας σταρ: Ο Στίβεν Χόκινγκ είναι μια φιγούρα που ξεπερνά τα όρια των συγγραμμάτων και της έρευνας και κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα ακόμη και στην τέχνη στις πιο λαϊκές εκφάνσεις της – από την εμφάνισή του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Simpsons» μέχρι την παρουσία του το καλοκαίρι στην εκπομπή«Last Week Tonight with John Oliver».

Υπό αυτό το πρίσμα η ζωή του έγινε και ταινία: Το φιλμ «The theory of everything» θα κάνει πρεμιέρα στα ελληνικά σινεμά στις 29 Ιανουαρίου 2015 καικαλύπτει τις δεκαετίες της ζωής του από το 1960 ως και το 1980.

Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για τον διάσημο επιστήμονα – θέλει λέει να παίξει σε ταινία του Τζέιμς Μποντ και μάλιστα στον ρόλο του «κακού».

Ο βρετανός φυσικός που πάσχει από τη νευρολογική νόσο ALS και ζει καθηλωμένος σε καροτσάκι, επικοινωνώντας μόνο δια μέσου ηλεκτρονικού υπολογιστή, δεν έχει χάσει το χιούμορ του.

Σε συνέντευξη που έδωσε για το τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Wired – και αποσπάσματά της προδημοσιεύει η Telegraph – ο Χόκινγκ αφού επαινεί τον ηθοποιό Εντι Ρεντμέιν που τον ενσαρκώνει στο φιλμ «Η θεωρία των πάντων», αποκαλύπτει τα δικά του τα κινηματογραφικά όνειρα: «Ονειρεύομαι να παίξω τον κακό σε ταινία του Τζέιμς Μποντ. Νομίζω ότι η αναπηρική καρέκλα και η συνθεσάιζερ ομιλία μου θα ταίριαζαν γάντι στο ρόλο. Πριν χάσω εντελώς τη φωνή μου, τραύλιζα μισόλογα – μόνο οι δικοί μου άνθρωποι μπορούσαν να με καταλάβουν. Με τη φωνή από το κομπιούτερ όμως μπορώ να επικοινωνώ και να δίνω μέχρι και διαλέξεις. Μόνο που το συνθεσάιζερ μου έχει δώσει αμερικανική προφορά – δεν το αλλάζω όμως, γιατί αυτή η φωνή έγινε το σήμα-κατατεθέν μου».