Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την Παρασκευή

Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για τη νέα σύμβαση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2011 19:17 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 31/10/2011 22:41 |
Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για τη νέα σύμβαση

Το «μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι» στη νέα συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρώπη θα κληθούν να πουν οι πολίτες, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την κύρωση ή μη της νέας δανειακής σύμβασης από τον ελληνικό λαό. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: Λέμε ''όχι'' στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού.

«Ας δώσουμε το λόγο στο λαό και στους πολίτες. Να τιμήσουμε το λαό και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις. Να υπάρχει κρυστάλλινη θέση για ένα θέμα που οριοθετεί το παρόν και το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε (σ.σ. την σύμβαση). Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι, θα προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Το δημοψήφισμα τοποθετείται χρονικά στις αρχές Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, θα γίνει όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση, κάτι που όπως είπε -στο Mega- ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης θα συμβεί περί τα τέλη Νοεμβρίου ή στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αν το δημοψήφισμα γίνει πριν η δανειακή σύμβαση πάει στη Βουλή για ψήφιση, πρέπει να συμμετέχει το 40% των πολιτών για είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα. Αν το δημοψήφισμα πρόκειται να γίνει μετά την ψήφιση στη Βουλή, τότε πρέπει να εγκριθεί η διεξαγωγή του από 180 βουλευτές και να συμμετάσχει σε αυτό το 50% των πολιτών.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα ζήτησει να κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, εν όψει των επόμενων αλλαγών, λέγοντας ότι «περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία και η έκφραση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Πρωθυπουργός, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Η συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή ματαιώνεται και την Τετάρτη θα αρχίσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα.


«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε απορρίψει τα περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας. Δεν μπορούμε να παρατήσουμε τον αγώνα στη μέση γιατί έτσι συμφέρει ορισμένους». Παράλληλα απέρριψε σενάρια συγκυβέρνησης και συγκατοίκησης.

Πρότεινε όμως να υπάρξει συνεννόηση σε ένα πρόγραμμα βασικών αλλαγών -από τον εξορθολογισμό του κράτους έως την καταπολέμηση της ανομίας και τις αλλαγές στην Παιδεία- το οποίο θα εφαρμόσει μετά τις κάλπες όποια κυβέρνηση και εάν εκλεγεί, με τη στήριξη της αντιπολίτευσης.

«Η συμφωνία απομακρύνει την ανασφάλεια»

«Η συμφωνία των Βρυξελλών απομακρύνει την ανασφάλεια και μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της περασμένης Τετάρτης ανοίγει νέα εποχή για την Ευρώπη και την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. «Τίποτε δεν θα είχε επιτευχθεί αν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταθεί στο ιστορικό ύψος των στιγμών», τόνισε, ευχαριστώντας τους βουλευτές της συμπολίτευσης που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τον αγώνα που δίνουμε μαζί, κάθε βουλευτή τον τιμούμε για την επιμονή και την αντοχή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε.

«Δεν κινδυνεύουν συντάξεις και καταθέσεις»

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και διαβεβαίωσε ότι το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένα.

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε κατά των «κηρύκων της μιζέριας», όπως είπε, τονίζοντας πως δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να χαιρόμαστε και δεν πρόκειται να δεχτούμε αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από κανέναν.

Κανείς δεν πανηγυρίζει γιατί το μέλλον έγινε ξαφνικά ρόδινο, έγινε όμως πιο εύκολο, συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν δικαιολογώ σε κανένα σημείο τη βία, μπορώ να συμμεριστώ όμως την οργή του κόσμου», ενώ στηλίτευσε τη συμπεριφορά όσων «για δικούς τους λόγους καλλιεργούν φόβους, μιζέρια και ανασφάλεια».

«Νέο τοπίο από τις αρχές του 2012»

Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο. Θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση: στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, πρόσθεσε.

«Ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με πέταλα, έχει όμως ένα τέλος» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου επιχειρώντας να δείξει κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Παραδέχτηκε όμως ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυξήσεις μισθών αυτήν την στιγμή», μπορούμε όμως -όπως πρόσθεσε- να μιλήσουμε για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

«Θέλει η πλειοψηφία αστάθεια και αναρχία; Θέλουμε τον εθνικό διχασμό; Θα είναι αυτή λύση για την Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι εάν συμπεριφερόμαστε με βία απέναντι στους εκλεγμένους εκπρόσωπους του ελληνικού λαού, εάν χωρίζουμε ο ένας τον άλλο σε εθνικόφρονες και μιάσματα, αυτό δεν υπηρετεί την πατρίδα.

«Η βία, ο διχασμός και η λασπολογία δεν υπηρετεί την πατρίδα. Αν στήναμε εθνικά δικαστήρια θα λυνόταν τα προβλήματα μας;» συμπλήρωσε.

63
επί τέλους τέλος
02/11/2011 15:16
Εάν γίνουν εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όχι ότι αν προέκυπτε θα ήμασταν ήσυχοι. Να γίνει λοιπόν δημοψήφισμα έτσι ώστε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει να εφαρμόσει την εντολή του λαού. Πρέπει να μπει ένα τέλος στα μικροπολιτικά παιχνίδια όλων των κομμάτων.
δημοκράτης
02/11/2011 14:44
Μα καλά, πόσο φασιστοειδές πρέπει να είναι κάποιος για να λέει ότι το δημοψήφισμα του λαού είναι συνταγματική εκτροπή?
Γεώργιος Α. Βλάχος
02/11/2011 14:12
Πάρα πολύ αργά σκέφθηκε ο πρωθυπουργάκος να εφαρμόσει τους κανόνες της Συμμετοχικής Δημοκρατιάς στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ισχυρίζεται ότι πιστεύει και την προώθει.Εάν είχε ενδιαφερθεί να ρωτήσει και να μάθει την γνώμη και θέληση του ελληνικού λαού πριν κάνει το μνημόνιο νόμο του κράτους, με την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, τότε θα μπορούσα να γράψω ότι είναι Πρωθυπουργός και όχι καταστροφικός πρωθυπουργάκος.Οι ενέργειες του χαρακτηρίζονται από οθωνική νοοτροπία και η μνήμη μου ανατρέχει στην εποχή που κάποιος άλλος υπόσχετο από τα μπαλκόνια Λαϊκή Δημοκρατία αλλά μας επανέφερε τη βασιλεία.Ο,τι ήταν να προσφέρει προσπάθησε να το δώσει αλλά δεν τα κατάφερε,και μία δυναστεία περνάει στην ιστορία.Ας κάνει λοιπόν πέρα και ίσως μία κυβέρνηση ανάγκης καταφέρει το δυσκολότατο έργο να μας βγάλει από από τα τάρταρα στα οποία μας ρίξανε.
abulafia
02/11/2011 14:10
Ξέρει τι κάνει ο Γ.Α.Π. Με την νέα επικοινωνιακή γραμμή. Σε συνθήκες απλής αναλογικής έχεις μαζί σου και την διεθνή κοινότητα, θυμάται που πήρε και 1.500.000 προσωπικούς ψήφους, θα κάνει ντρίπλα και θα απομακρύνει από το Δημόσιο όλους όσους έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία (για να φτιάξουν δουλειές για τους υπόλοιπους), θα εφαρμόσει και την απλή αναλογική σύμφωνα με την συνθήκη της Λισσαβόνα σε ένα πολίτευμα όπως στην Δανία, Ολλανδία, θα θέσει σε λειτουργία, ολοκληρωμένο σύστημα εσωτερικής διαχείρισης CRM, κατασκευασμένο από μεγάλη Αμερικάνικη εταιρεία. Ενώ σε όλους όσους θα φύγουν από το Δημόσιο θα τους παραχωρεί επιχειρηματική άδεια για να επενδύσει η να την εμπορευθεί με ξένους επενδυτές. Πχ παραγωγή ενέργειας με βιοκαύσιμα και παραχώρηση δικαιωμάτων τηλεθέρμανσης για πολεοδομικές περιοχές. Ενώ παράλληλα θα φτιάξει τράπεζα γης με την ανάπτυξη σύγχρονου κτηματολογίου. Θα το ξεπεράσουμε... το θέμα είναι να θέλουν το καλό. Μας λέγανε μια ζωή πως η ενισχυμένη αναλογική είναι απαραίτητη στις δημοκρατίες για να σχηματίζονται αυτόνομες κυβερνήσεις απαλλαγμένες από διαπλοκές και είδαμε το αποτέλεσμα. Υπάρχει λύση που την εφάρμοσε για πρώτη φορά ο Κυβερνήτης μας στην Ελβετία και που σήμερα την ακολουθούν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Δανία και η Ολλανδία. Απλή ανόθευτη αναλογική με ευελιξία και ασφάλεια. Σημειωτέον, η ημέρα γέννησης του Καποδίστρια είναι εθνική εορτή στην Ελβετία. Ενώ εδώ έχουμε τους δολοφόνους του, να μας κυβερνούν ακόμη.
NEKTAΡΙΑ K
02/11/2011 13:55
Ο ΓΑΠ έκανε κίνηση ματ στην ΕΥρώπη που θα έπρεπε να είχε κάνει πριν την είσοδό μας στο ΔΝΤ. Κακώς τα δύο τελευταία χρόνια υπερχρέωσε την Ελλάδα λέγοντας συνέχεια ΝΑΙ στη Γερμανία. Θεωρώ ότι το χειρότερο σε αυτή τη δανειακή σύμβαση είναι η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας που πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο η κα ΜΈΡΚΕΛ θα κατορθώσει ότι δεν κατάφερε ο ΧΙΤΛΕΡ με τα τανκ και την κατοχή Σίγουρα και εμείς οι Έλληνες πολίτες έχουμε τις ευθύνες μας αφού τα τελευταία 30 χρόνια στρουθοκαμηλίζαμε και ποτέ δεν αντιδράσαμε στον πλασματικό πλούτο που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς διατήρησε η ΝΔ. Δεν ήταν λοιπόν αναμενόμενο που φτάσαμε εδώ; Όσον αφορά την κα Καϊλή και την κα Αποστολάκη απλά εγκαταλείπουν το Γιώργο και όχι την πολιτική του, αφού τόσο καιρό την στήριζαν. Απλά προσπαθούν να προλάβουν να τον διώξουν πριν τις διώξει αυτός.Aυτές και εάν θέλουν τη θεσούλα τους. Ο Βενιζέλος κάνει την πάπια. Είναι εντελώς γελοίοι
Τεράτιος
02/11/2011 13:25
Μάγκες (
ξουτ κομματοσκυλα.....
02/11/2011 12:31
Καλά πόσα κιλά κομματόσκυλο πρεπει να΄ναι κάποιος για να επικροτεί το δημοψήφισμα;;;
Γερμανοβιων.
02/11/2011 11:43
Ιδανικο σεναριο:ομαδα βουλευτων του πασοκ αντιλαμβανονται το χαος που προκαλει η ανευθυνοτητα ΓΑΠ,αποχωρουν απο το κομμα,και σε συνεργασια με τα λαμογια της δεξιας(που θα συρθουν θελοντας και μη)στηριζουν κυβερνηση τεχνοκρατων που συνεργαζεται με τους επιτροπους.Ετσι ξεμπερδευουμε και με εναν ανικανο "πρωθυπουργο". ΥΓ.Πριν ειναι αργα....
ΕΛΛΗΝΑΣ .
02/11/2011 09:21
Ξυπνήστε επιτέλους . Εάν κάποιος πιστεύει ότι τον κ. Παπανδρέου καλέσανε στους G-20 ως ισάξιος συνομιλητής είναι βαθιά νυχτωμένος , τον κ. Παπανδρέου δεν τον καλέσανε ούτε σαν παρατηρητή , τον καλέσανε για απολογία , σε άλλο μέρος των Κανών σε άλλο υπνοδωμάτιο ξενοδοχείου και όχι στην αίθουσα διασκέψεων τον δανειστών μας . Άλλο εάν στην πορεία θα δει ξένους ηγέτες , και αυτό εάν το θεωρήσουνε αναγκαίο οι άλλοι και όχι επειδή θα το θελήσει ο ίδιος .
Γεωργία
02/11/2011 08:48
Αυτό ήταν το πιο δυνατό μας χαρτί για να τρομάξουμε τους Ευρωπαίους εταίρους (οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν τρομοκρατηθεί). Δυστυχώς όμως δεν συμφωνούμε για ακόμη μια φορά μεταξύ μας, με τα ίδα μας τα ΜΜΕ να μη συνειδητοποιούν τη αξία αυτής της απόφασης και να την πολεμάνε λυσσαλέα. Αυτό δε θέλαμε; Να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής; Τώρα γιατί διαμαρτυρόμαστε;
Κοστής
02/11/2011 02:23
Εαν η κ'ινηση αυτή του Γιωργάκη με το δημοψήφισμα είναι τελικά μπλόφα τους προς τους Ευρωπαίους ηγέτες και τράπεζες ;αν ΄τελικά ο Γεώργιος με το οκ των Αμερικάνων κάνει αυτήν την κίνηση για να τρομάξει την ευρωπαική ηγεσία με το δίλημμα ή με στηρίζετε με καλύτερους όρους γιατί αυτά που μου λέτε να κάνω έχουν γονατίσει τον Ελληνικό λαό και δεν αποδίδουν τελικά για τη χώρα παρά μόνο μόνο σε σας που την αγοράσετε τζάμα οικόπεδο γωνία,ή εγώ φεύγω από την Ευροζώνη.Φεύγω γιατί εκεί που έχω φτάσει δεν έχω τίποτε άλλο να χάσω παρά να βγώ στη δραχμή αλλά και να διαλύσω όμως και το Ευρώ .Ο πρωθυπουργός μιας χώρας του μεγέθους της Ελλάδοςποτέ δεν θα βρίσκονταν σε μια διάσκεψη των G20 ως συνομιλιτής αν δεν φοβούντανοι ηγετες, οτι μπορεί με την απρόβλεπτη του συμπεριφορά να δημιουργήσει ,όπως και δημιούργησε ,παγκόσμιο οικονομικό ζήτημα...
Έλληνας
01/11/2011 22:52
SPYRO, το βιολί σου εσύ. Ο Σαμαράς έφτασε το 20% και κατεβαίνει.
Ανώνυμος / η
01/11/2011 18:14
Αγαπητοί φίλοι, η κυβέρνηση έκανε ότι κατά την γνώμην της χρειαζόταν να κάνει, αλλά η κατακραυγή έφτασε στο κατκόρυφο. Αφού λοιπόν εμείς οι πολίτες γνωρίζουμε καλύτερα απο την κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει και δεν μας αρέσει αυτό που μέχρι τώρα πέτυχε να κάνει, μπορούμε να να το απορίψουμε στο δημοψήφισμα. Που είναι το πρόβλημά σας; Σας φοβίζει, ότι εσείς θα είστε τότε οι υπαίτιοι της καταστροφής;
Ένας αναγνώστης
01/11/2011 16:57
Αν γίνει ποτέ δημοψήφισμα να μου γράψετε.
eve
01/11/2011 16:03
Για να δουμε τώρα τους μαγκες τι θα ρίξουνε στην κάλπη? Δραχμούλα ή Ευρώ? Τσιπράκο, Αντωνάκη και Παπαρήγα φανταζεστε την τσέπη σας γεμάτη με υποτιμηνένες Δραχμούλες!?
πολιτης
01/11/2011 15:16
και εαν ο λαος πει οχι για το μνημονιο παλει η μερκελ φταιει. Καλα η ΝΔ περιμενει τετοιεσ καταστασεις να βγει σωτηρας για μερικους που τα τρωνε οπως παντα. βλεπω καραμαν αλη να ερχεται σαν σωτηρας......
SPYROS
01/11/2011 14:49
Ο Χειροτεροτερος ολων πρωθυπουργος (ΓΑΠ) μας ανακοινωσε χτες το εκβιαστικο του διλλημα ''η ψηφιζετε σε ασαφες και ψευδοσημο δημοψηφισμα αν συμφωνειτε με την καταστροφικη πολιτικη που ακολουθω 'η φευγουμε απο το ευρω''(!?). Δηλαδη μονα-ζυγα δικα του και πως κραταει καποιος ανοιχτη την πορτα της κοπανας ενω διατηρει την εξουσια με νυχια και με δοντια (θα μπορουσε να λεγεται Κανταφι αλλα λεγεται Γιωργακης). Το καραγκιοζιληκι ενος τυχοδιωκτη πολιτικου σε ολο του το μεγαλειο! Δοξαστε τον καταστροφεα της Ελλαδας.
νικος γ.
01/11/2011 14:21
Να γίνει το δημοψήφισμα για να δούμε ποιος κοροϊδεύει. Να ξεχωρίσει η ήρα απ`το στάρι.
ΕΛΛΗΝΑΣ .
01/11/2011 13:48
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ . Διάβασα προσεχτικά τους συμμετάσχοντες στο φόρουμ και το μόνο μου συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουνε ιδέα το τι ζητά ο κύριος Παπανδρέου , εκτός και εάν πρόκειται για εγκάθετους της κυβέρνησης . Καμία αντιπολίτευση δεν μπορεί να ρήξη μια κυβέρνηση με το έτσι θέλω , ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας παραιτούμενος , αλλά πώς να το κάνει ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα σπλάχνα του Πασοκ , μπορεί να ξεχάσει τόσο εύκολα το παρελθόν του ? δεν νομίζω ! βέβαια ο άνθρωπος αυτός ούτε σεβάστηκε την επιλογή του από την ΝΔ πριν 7 χρόνια όταν το Πασοκ από όπου προέρχεται τον έφτυνε κατάμουτρα , και δεν το λέω αυτό για να διευκολύνει την ΝΔ η τον κύριο Σαμαρά , αλλά να λειτουργήσει έστω και μια φορά υπερκομματικά ο κύριος πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας , όλα τα αλλά που διαβάζω για τάχα μου τζάμπα μάγκες από την ΝΔ είναι λόγια να αγαπιόμαστε , η ΝΔ κάνει αυτό που της επιτρέπει το σύνταγμα , εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι άλλο η ΝΔ ας το πει , αλλά όχι να λέμε μπορεί και δεν το κάνει . Εκτός και εάν κάποιοι νομίζουνε ότι πρέπει και ο Σαμαράς να ανέβει στα κάγκελα όπως έκανε ο Παπανδρέου προεκλογικά παίζοντας θέατρο στα ΛΙΜΑΝΙΑ και στης διάφορες ΔΕΚΟ .
Δ.Π.
01/11/2011 13:12
Αφού το άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπι τη διενέργεια δημοψηφίσματος ΜΟΝΟ για νομοσχέδια που έχου ΗΔΗ ψηφιστει τι στο διάολο δημοψήφισμα είναι αυτό? Απλά για συσταθούν επιτροπές και όλων των ειδών άλλα λαμόγια που λυμαίνονται τη χώρα και να τα πάρουν πάλι χοντρά ? Ετσι κι αλλιώς η γνώμη μας δεν θα μετρήσει σε ήδη ψηφισμένα νομοσχέδια. Ξυπνάτε Έλληνες!!! Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
Βασίλης
01/11/2011 12:52
Η 'νέα συμφωνία' της Ελλάδας με την Ευρώπη χαρακτηρίζεται απο δάνεια ανταμείβοντας τον πιο σκληρά εργαζόμενο λαό της Ευρώπης έχι μόνο με ανυπόστατες συκοφαντίες αλλά με επιπλέον χρέος που θα στραγγαλίσει τον ιδιωτικό τομέα και τις Ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό. Η σύγκρουση με την γερμανία ξεκίνησε ιστορικά για τον έλεγχο των Βαλκανίων μεταξύ Ελληνικών και Αυστριακών επενδύσεων. Τελικά το 'Γερμανικό μπλόκ' επιτυγχάνει με αυτή τη συμφωνία το εσωτερικό χρέος του Ελληνικού δημοσίου που έχουν κατα πλειοψηφία Ελληνικά ιδρύματα (ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, κλπ) να ελεγχθεί απο το Ελληνικό δημόσιο με δανεικά τους... τουτέστιν η απώλεια της Ελληνικής κυριαρχίας ολοκληρώνεται και θα δουλευουμε για τα νέα μας αφεντικά αφού τους δώσουμε ότι μας ζητήσουν απο τις επενδύσεις μας στα Βαλκάνια. Δεν αναλαμβάνουν δε να κάνουν καμία επενδυση στην Ελλάδα, όπως επίσης και δεν υπάρχουν πρόνειες ότι θα καταργήσουν τις εθνικές βιομηχανικές πολιτικές τους που αντίκεινται στην κοινή αγορά και εμποδίζουν Ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν στην κατ'ευφημισμό Ευρωπαική Ενωση... συμπερασματικά λοιπόν, αν δεν μπορούμε να βελτιώσουμε και να εισάγουμε στοιχεία της πραγματικής οικονομίας στην 'νέα συμφωνία' η ανάπτυξη δεν θα έλθει και άρα καταδικαζόμαστε και πάλι σε μη-αειοφόρο ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα με δανεικά...η Ευρώπη οδευει σε παταγώδη αποτυχία καθοδηγούμενη απο την γερμανική ηγεσία που στραγγαλίζει την Ευρωπαική ανάπτυξη ενισχύοντας την ηγέτιδα στην κόντρα με την Κίνα. Αν είμασταν δίχως χρέος απλά θα έπρεπε να κατέβουμε απο το τρένο, τώρα ας κοιτάξουμε να ξεχρεώσουμε το δυνατόν γρηγορότερα και ας κατέβουμε αν δεν αλλάξει... η άλλη εναλακτική είναι το ξεμπρόστιασμά του μοντέλου αυτού, το οποίο όμως προυποθέτει πραγματικά ανεξάρτητη Ελληνική ηγεσία και ισχυρή διαπραγματευση για πραγματικές επενδύσεις και μεταφορα κεφαλαίου αντί για εργάτες/μετανάστες, δείγματα της οποίας δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα... άρα όπως πάμε το σίγουρο είναι ότι στην μέλλουσα Ευρώπη θα μπάινεις πλούσιος και θα φτωχαίνεις αν δεν είσαι Ο ηγέτης... και βρίζαμε τις πρακτικές των ΗΠΑ ώς ηγεμόνα του δυτικού κόσμου... 'μη μου τους κύκλους τάρεττε'
Μίλτος
01/11/2011 12:31
Άσχετο,αλλά πώς είναι δυνατό να μην φορτώνει στην δική σας ηλεκτρονική εφημερίδα η επιστολή καταπέλτης των 130 γονέων μικρών παιδιών υπέρ των 2 καρδιοχειρουργών του Αγία Σοφία και κατά των λεγομένων Λοβέρδου;;;;;
panos
01/11/2011 11:56
Όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Σόιλμπε μας λέει κατάμουτρα ότι θα χάσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, ποιος αληθινός Έλληνας θα ψηφίσει Ναι στο δημοψήφισμα? Ειλικρινά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι μπορεί να υπερισχύσει το Ναι! Θα είναι η μεγαλύτερη προδοσία για την πατρίδα μας. Θα ακυρωθούν όλοι οι αγώνες του έθνους μας για την ελευθερία του. Χίλιες φορές φτωχοί και αξιοπρεπείς, παρά τα ζητιανάκια και τα γιουσουφάκια των Γερμανών.
MS
01/11/2011 11:44
Θα μπορουσα να γραψω πολλα ακομα αλλα δεν με περνει ο χρονος. Αλλα για να συνοψισουμε αυτο που θα χρειαστει σε ενα ΟΧΙ ειναι η παρα πολη σοβαρη δουλεια και κυριως το ξεβολεμα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ??
MS
01/11/2011 11:42
Αν και δεν αποδεχομαι την πολιτικη της κυβερνησης καθως τη θεωρω αποτυχημενη εως τωρα, αυτο το δημοψηφισμα (με οποιο ερωρημα και αν τεθει) ειναι μια καλη ευκαιρια για ολα τα κομματα να μας παρουσιασουν επιτελους την αλλη οψη του νομισματος. Δηλαδη ναι να φυγουμε απο το ευρω ή την ευρωπαικη ενωση (αναλογα ποσο μακρια το παει ο καθενας) και θα μπορουσα να πω οτι τοποθετουμε καπου εκει, ομως με ποια στρατηγικη με ποιο προγραμμα. Δεν γινεται απο τη μια μερα στη αλλη να γινει αυτο. Επιπλεον θα πρεπει να καταλαβουμε οτι για να γινει αυτο θα πρεπει να ξεβολευτουμε λιγακι σαν λαος. Τι εννοω ; Κατ αρχην θα πρεπει να ξαναζωντανεψει ο αγροτικος τομεας που εχει παραμεληθει εντελως. Η εξαφανιση του αγροτικου τομεα δεν οφειλεται μονο στους κυβερνωντες αλλα και σε εμας που θελουμε ολοι να κανουμε αποκλειστικα και μονο δουλεια γραφειου και δεν μας περναει απο το μυαλο η ενασχοληση με τη γη ή την κτηνοτροφια. Αλλα η ενισχυση του αγροτικου τομεα δεν θα πρεπει να γινει μονο με επιδοτησεις (γιατι δεν θα υπαρχουν) αλλα απο την προσωπικη μας δουλεια με σκοπο να παραξουμε κατι σαν οικονομια και κοινωνια. Επιπλεον θα πρεπει να παραξουμε σε επιπεδο βιοτεχνιας ή βιομηχανιας. Αρα θα χρειστουν βιομηχανικοι εργατες Ελληνες ή αλλοδαποι (νομιμοι φυσικα) οι οποιοι θα εργαστουν σοβαρα και οχι πισω απο αρχισυνδικαλιστες οι οποιοι το μονο που κανουν ειναι να καθονται και να σκεφτονται πως δεν θα δουλευουν αλλα θα πληρωνονται κανονικα (και πολλες φορες παραπανω απο τους συναδελφους). Οσον αφορα στο κρατος θα πρεπει να κλεισει προθεσμιακες συμφωνιες εντος αλλα και εκτος Ε.Ε. (βλεπε Ρωσια-Κινα κλπ) προκειμενου να απορροφιθει η παραγωγη μας. Δεδομενου οτι θα ψηφισουμε να βγουμε απο τη ζωνη του ευρω σε συνδιασμο με τη διολισθιση της δραχμης τα ελληνικα προιοντα θα ειναι αρκετα πιο φθηνα. Θα μπορουσα να γραψω πολλα ακομα
Ειρήνη
01/11/2011 10:49
Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πίανεται λέει η λαική παροιμία. Με την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει τώρα στην χώρα, τους λαικισμούς και την ανευθηνότητα που χαρακτηρίζει τόσο την αντιπολίτευση μείζωνα και μη όσο και τα μέλη της ίδια της κυβάρνησης, ο κίνδυνος του όχι στην μιζέρια είναι μεγάλος. Μόνο που το ¨οχι στην μιζέρια θα είναι η αρχή μιας νέας, ακόμα χειρότερης περιόδου για τους Έλληνες, τα παιδιά τους και την Ελλάδα. Αυτή η εκρηκτική και ασταθής περίοδος είναι ότι το ιδανικότερο, για φιλόδοξους δικτάτορες και εμφύλιο πόλεμο. προσοχή λοιπόν!
George Pliatsikouris
01/11/2011 08:27
Επιτελους να καταλαβουμε και εμεις ο απλος πολιτης τη θελει η Αντιπολιτευση, γιατι αν πραγματικα ηθελε Εκλογες θα το βλεπαμε σιγουρα. Την ζεστη πατατα δεν την θελει κανεις στα χερια του, μα ρε φιλε τσαμπα μαγκας δεν εισαι λοιπον, οποιος νομιζει λοιπον οτι μπορει κατι διαφορετικο και καλυτερο για εμας ας βγει μπροστα και να το πει με κολπακια και υπεκφυγες, ας κατσει εκει που ειναι.
Νικος
01/11/2011 08:24
Ναι στό δημοψηφισμα.Καιρος να πέσουν οι μάσκες κύριοι της αντιπόλιτευσης.Καλά τα μεγάλα λόγια και οι ανέξοδες μεγαλοστομίες
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
01/11/2011 08:07
Μιλάμε για τόσο αποτυχημένο πρωθυπουργό και τόσο ανίκανους υπουργούς που από την καρέκλα τους δε φεύγουνε με τίποτα.Να μιλήσει ο λαός,ποιος φοβάται αν προκύψει όχι;Τι θα χάσουμε περισσότερο;το μισθό και τη δουλειά που ήδη μας πήραν;Εμπρός λοιπόν να μπούνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,δε θα λείψουν σε κανέναν.Κ αν ήταν τόσο μάγκες ας κάνανε εκλογές,μάθανε όμως μόνο να εκβιάζουν.Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει όμως από τον λαό..
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
01/11/2011 05:54
Κυριοι προσεξτε. Ο κ. πρωθυπουργος ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ.Απλα τωρα θελει ψηφο εμπιστοσυνης,και για να τον εχει στα σιγουρα χρησιμοποιει το δημοψηφισμα ως εκτονωση και επιδιωξη ηρεμιας στην Κ.Ο Αυτοι ποτε δεν θα κανουν κατι καθαρο που να εχει σχεση με την πραγματικη λαικη κυριαρχια. Το 61 το τοτε παλατι εστυνε εκλογες με πλειοψηφικα συστηματα και αχυρανθρωπους τυπου Δοβα,σημερα αυτοι αλαζουν τους εκλογικους νομους οπως τους συμφαιρει και παμε σε εκλογες με διληματα και εκβιασμους. Ενα δημοψηφισμα εκαναν απο το 74 γιατι απλα ειχαν συμφωνησει με τους Αμερικανουςνα διωξουν τον Κωσταντινο που ηταν λιγος και να στησουν τον δικοματισμο,μεσα σε μια κατ επιφαση Δημοκρατια η οποια ομως θα λειτουργουσε μεσα στα πλαισια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανικων συμφαιροντων. Τα πραγματα ηταν και ειναι απλα. .Λοιπον ΜΠΛΟΦΑ το δηθεν δημοψηφισμα. Παντως εγω ειμαι υπερ,ωστε να φυγουμε απο το φραγκικο νομισμα και την Ε.Ε να επανελθουμε στην δρχ, να αποφασισουμε να δουλεψουμε ως λαος και να μην ζουμε με δανεικα και προστατες. Και αν χρειαζομαστε προστασια για τον τουρκικο κινδυνο υπαρχουν και οι Ρωσοι.Ειδατε τι εγινε στην Αλεξανδρουπολη στην παρελαση με τα Ρωσικα αγηματα και την μπαντα? Αλλα μουγκα ο ελενγχομενος τυπος και τα καναλια εδω. Χουντα ειναι λοιπον και εχουν τον λαο στη γωνια.
Μιχάλης Κωνσταντέλλης
01/11/2011 05:20
Πέφτουν οι μάσκες. Κι όποιον ακούω να λέει για δημοψήφισμα προ μνημονίου δεν καταλαβαίνω. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του υπήρχε περίπτωση να μη χρειαζόμασταν δάνεια; Ζούμε σε μια χώρα που καταναλώνει ευρωπαϊκά αλλά παράγει ελάχιστα. Αργά ή γρήγορα στην ίδια θέση θα βρισκόμασταν.
Χάρης ο Καναδός
01/11/2011 03:48
Μπράβο Γιώργο. Η απλότητα είναι η μεγαλύτερη ομορφιά. Δώσε στόν Νέο-Έλληνα επι τέλους νά διαλέξει μιά καί καλή, καθαρά καί ξάστερα. Ή σκληρή δουλειά, ή οικονομική αυτοκτονία. Η τεμπελιά δέν είναι πλέον νόμιμη επιλογή.
Ν.Κ.
01/11/2011 03:27
Ο Θεός πλέον να βάλει το χέρι του...
Λευτέρης
01/11/2011 03:14
Μα πόσο ανόητος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος. Τινάζει στον αέρα την δανειακή συμφωνία και βάζει το μαχαίρι στο λαιμό σε ένα ήδη εξαθλιωμένο οικονομικά λαό να ψηφίσει ότι θέλει να εξαθλιωθεί κι άλλο. Και αν το δημοψήφισμα βγει όχι τότε ο λαός αυτός θα είναι υπεύθυνος για την κατάρρευση της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Τίθεται δηλαδή το δίλημμα: ή εξαθλιωνόμαστε μέσα στην Ευρώπη με νέα μέτρα ή την τινάζουμε στον αέρα και εξαθλιονόμαστε έξω από αυτή. Πρέπει δηλαδή να επιλέξουμε μεταξύ κακού και χείριστου. Έλληνα ξύπνα και ρίξε την κυβέρνηση αυτός ο ανίκανος δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο!
Διαγορας
01/11/2011 02:23
Γερη " ζαρια " απο τον πρωθυπουργο .Ολοι οι τζαμπα μαγκες ας πουν τωρα στον Ελληνικο λαο τι θα συμβει σε περιπτωση που δεν ψηφισθει η συμφωνια.
ανδρεου ξενοφων
01/11/2011 02:12
Ειναι σαν να λεει ο αεροπειρατης στους επιβατες: θελετε να ριξω το αεροπλανο στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ και να πεθανετε σε μιση ωρα... Η ..να ανοιξετε την πορτα ΤΩΡΑ και να πεσετε στο ΚΕΝΟ? Οτι και αν θελετε θα γινει! Ειναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ!!!!
Δ.Β.
31/10/2011 23:45
Κάλλιο αργά παρά ποτέ αναρωτιόμουν πώς αντέχατε τον οχετό του κάθε τυχόντα και τζάμπα μάγκα και δεν το είχατε κάνει νωρίτερα. Ακόμα κι αν χάσετε, καιρός να ξεκουραστείτε και σεις. Καρτερώ να δώ τί θα κάνει η αντιπολίτευση τώρα.
Ασήμαντος Παρατηρητής του Σύμπαντος
31/10/2011 23:40
Δημοκρατία περιορίζεται στην ελεύθερη επιλογή μας μεταξύ μαύρου ή άσπρου;Γιατί δεν έγινε δημοψίφησμα όταν επιλέκτηκε ο δρόμος του μνημονίου ; Που ήταν τότε ο κυρίαρχος λαός ; Με την ανακοίνωση για δημοψήφισμα θα ηρεμήσουν οι αγορές μάλιστα την στιγμή που γίνεται προσπάθεια να πεισθούν για να μην θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός το ''κούρεμα ' ' ; Με τους έλληνες πολιτικάντες που μας κυβερνούν τι θα κάνουμε; Mήπως έχουμε αυτούς που μας αξίζουν ;
euractivia@gmail.com
31/10/2011 23:37
¨Οχι μονάχα δεν έχει αυτοκτονικές τάσεις ο κόσμος....όχι μόνο είναι τζάμπα μάγκες αυτοί που έψαχναν συμμάχους στους Ζαπατίστας, στη Κίνα, και αυτοί που το έπαιζαν αμέτοχοι στις ευθύνες που μας έφεραν σε αυτό το σημείο.....Αλλά ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑΙ! Αλλο όμως το ναι στην σύμβαση και άλλο να ξεχάσουμε την δικαιοσύνη που πρέπει να επέλθει! Αλλο να ξεχάσουμε την κατάντια των χαμηλοσυνταξιούχων! Αλλο το ΕΝΑ και άλλο το ΑΛΛΟ! Και ακόμα άλλο το τρίτο να νομίζουμε ότι κανένας δεν θα βάλει πλάτη για να αλλάξει η χώρα.....να βάλουμε πλάτη Γιώργο! Αλλά να δούμε να γυρίζει επιτέλους! ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ! ΔΕΝ ΕΧΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΣΚΥΛΙΟΥ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ! ΠΡΟΧΩΡΑ!
αγγελος
31/10/2011 23:37
Αυτο το δημοψηφισμα επρεπε να γινει προ ΔΝΤ-Μνημονια-Μεσοπροθεσμο-Πολυνομοσχεδιο-Ευρωσυμφωνια και "κουρεμα" , τωρα ειναι το τελευταιο μεσον εξοδου σου νομιμα απο την εξουσια και αναιμακτα ! Καταλαβαινεις φυσικα οτι ισως ειναι το πιο σιγουρο δημοψηφισμα ΟΧΙ , μονο οσοι εχουν ομολογα , οι τραπεζιτες , οι εφοπλιστες , οι βιομηχανοι , οι φαρμακοβιομηχανιες , οι βουλευτες του Πασοκ , και ο συρφετος των ΔΥ και ΔΕΚΟ και Δικαστικων και ενστολων σου δινουν καποιες ελπιδες , αυτοι που τωρα ειναι απεναντι απο εμας τους ανεργους τους αναπηρους τους χαμηλοσυνταξιουχους τον φτωχο λαο της Ελλαδας ! Και σταματα τα διλληματα τυπου ευρω-δραχμη , μακαρι να ειχαμε ακομα τη δραχμη , θα ειχαμε οσες θελαμε τυπωνοντας τις οπως κανει η Αγγλια και η Αμερικη και τοσα αλλα κρατη που κρατουν το νομισμα τους παραλληλα με την εσωτερικη τους οικονομια ανεξαρτητη και οχι ξεπουλωντας την Εθνικη τους περιουσια και τους Ελληνες ! Να κανεις και δημοψηφισμα για τα δανεια και τις πιστωτικες καρτες και τα πανωτοκια και τις συλλογικες συμβασεις , να ρωτησεις τους Ελληνες αν θελουν και ποσο το "κουρεμα" στα χρεη και στα πολυνομοσχεδια !
ΜΜ
31/10/2011 23:08
Aυτό είναι εκβιασμός. Πρώτα μας φέρνει στο αμήν και μετά μας λέει ότι έχουμε επιλογή; Όχι. Να παρακαλάνε να μας σώσουν.
Νίκος
31/10/2011 23:07
Τελικά ο Γιώργος είναι ηγέτης μακράς πνοής! Ρουά ματ με μια κίνηση έκανε σε όλους τους τζάμπα μάγκες που εκ του ασφαλούς ήθελαν να σώσει τη χώρα για να έχουν την πολυτέλεια να τον βρίζουν!!! Ε, όχι, πάει πολύ!! ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ να δούμε τώρα ποιος εκφράζει το αύριο και ποιος το χτες!
μπάμπης
31/10/2011 22:51
Δεν θα μπορέσω να κρατηθώ από τα γέλια βλέποντας τον Αντώνη και τον Τσίπρα να παίρνουν θέση. Αν ποτέ τολμήσουν να πούνε ένα καθαρό ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Για να σας δούμε, εξυπνάκηδες.
Nick Tap
31/10/2011 22:43
Επιτέλους μια σωστή κίνηση,να αποφασίσουν Αλέξης (πίσω από τις λέξεις.....και τις άνανδρες επιθέσεις των οπαδών του),Αντωνάκης (που δήθεν θέλει εκλογές,αλλά τις ξορκίζει όπως ο διάολος το λιβάνι) και οι άλλοι,αν θέλουν επιστροφή στη δραχμή ή Ευρώπη και Ευρώ,δηλαδή επιστροφή στο 1958,τότε που ο "Τριανταφυλλίδης" και μετέπειτα δήθεν "σωτήρας" της Ελλάδας μας,έκανε την οκά κιλό αυξάνοντας τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών.Τέτοιους αρχηγούς θέλαμε,ενώ τώρα που βρέθηκε ένας Γ.Α.Παπανδρέου να φτιάξει κράτος τον λοιδορούμε!!!!!!!
Μνήμη Κρίση
31/10/2011 22:30
Ήρθε η ώρα οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις αποφάσεις. Να αφήσουμε τις δικαιολογίες και να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον μας και αυτό των παιδιών μας.
ΒΑΣΙΛΗΣ
31/10/2011 22:29
Τώρα εξηγείται γιατί γράψανε κονδύλι στον λογαριασμό των εκλογών( προϋπολογισμός που ψηφίστηκε πέρυσι) . ΞΥΠΝΑΤΕ το είχαν ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ!!!!!!!!!
A.K.
31/10/2011 22:28
Αλλος ένας εκβιασμός!!!Μετά από δύο χρόνια θυμηθηκε ότι υπάρχουμε και μεις (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ).Αλήθεια γιατί δεν ζήτησε δημοψήφισμα πρίν 2 χρονια....???Γιατί...??Ας αναρωτηθούμε και ας σκεφτούμε....
Jannis, Elbetia
31/10/2011 22:18
Καληνύχτα Ελλάδα μου!
Ανώνυμος / η
31/10/2011 22:16
Του έχουν δώσει την άδεια τα αφεντικά η θα τα μαζέψει ;Απορώ , υπάρχουν και θαυμαστές της πολιτικής ευφυίας του Γιώργου , όπου λέει μεγάλη πολιτική κίνηση από τον Παπανδρέου ! μόνος του το σκέφθηκε ;
Πονηρος
31/10/2011 22:14
Αφου πρωτα μας εφερε εδω που μας εφερε ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ, μας πεταει το μπαλακι... Αφου πουμε οχι, θα γινουν εκλογες. ΟΧΙ λοιπον, παμε για εκλογες !!
Μ.Χ
31/10/2011 22:11
Λοιπον.....Η Κυβερνηση δεν εχει την νομιμοτητα να κυβερνα λογω της αγανακτισης του λαου....Το ξερει αλλα δεν θελει να παραιτηθει....Ξερει επισης οτι οι βουλευτες του Πασοκ ειναι σε αναστατωση και δεν θα δωσουν ψηφο εμπιστοσυνης...Ετσι θα παμε σε εκλογες ....Και με αυτο το τροπο ...και δεν θα βγαλουν μονοι το φιδι απο τη τρυπα ...και οι βουλευτες του Πασοκ θα παψουν να δεχονται συχνα πυκνα επιθεσεις στις περιφεριες τους και θα το παιζουν ηρωες,εχοντας την ελπιδα οτι θα ξαναψηφιστουν.
KG
31/10/2011 22:04
Βαγγέλης Αθανασίου31/10/2011 20:39 φοβάμαι ότι κάνεις λάθος: στο εξωτερικό προεξοφλούν ακριβώς ότι θα επικρατήσει το "όχι¨με επακόλουθο την έξοδό μς από το ΕΥΡΩ...(το διάβaσα στην ιστοσελίδα του BBC..).
Ανώνυμος / η
31/10/2011 22:03
Τι κάνει ο άνθρωπος για την καρέκλα του ! ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται αλλά τελικά δε σώζεται . Χαμένο το παιχνίδι ,όσο και να το τραινάρει ,το χειρότερο τελειώνει η υπομονή του κόσμου αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.
Νίκος
31/10/2011 21:50
Θα πέσει απίστευτη προπαγάνδα όπως τότε με τις δημοτικές εκλογές που μας είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου να ψηφίσουμε ό,τι πετάει, κολυμπάει, περπατάει και είναι ΠΑΣΟΚ. Μία από τα ίδια...
Πανος
31/10/2011 21:48
Ο ΓΑΠ παλεψε για την Ελλαδα. Πηρε τις δυσκολες αποφασεις και τωρα θα μιλησει ο λαος. Για να δουμε τους μαγκες τυπου Τριπρα, Σαμαρα, Παπαρηγα και λοιπων λασπολογων. Οτι πει ο λαος. Μπροστα για μια νεα Ελλαδα η πισω παλι στη μιζερια και στο ρουσφετι? Εγω εχω απολυτη εμπιστοσυνη στον Ελληνικο λαο. Εφτασε η ωρα για τη μεγαλη αποφαση. Ετσι ειναι η Δημοκρατια κυριε Τσιπρα, Παπαρηγα και Σαμαρα? Οχι ξυλο, φωτιες, μουτζες, δε πληρωνω, υβρεις και λαικισμοι. Ο λαος θα σας δωσει την απαντηση που σας αρμοζει.
mike
31/10/2011 21:36
Πρέπει να προσέχουμε πολύ τους επόμενους μήνες. Η κατάσταση μυρίζει πολύ μπαρούτι.. Κάποιοι,που θέλουν να λέγονται πολιτικοί, επιδιώκουν τον αναβρασμό.. Κάποιοι άλλοι, μας απειλούν, ότι αν δεν γίνουν αυτά τότε κινδυνεύουμε με ...τι ακριβώς... Δεύτερος Εμφύλιος ή στρατιωτικό πραξικόπημα? Το θέμα είναι ότι δεν βάζει κανείς νερό στο κρασί του. Και ο Ελληνας φορολογούμενος ," πιστός στη τήρηση των νόμων" βέβαια, είτε δημόσιος είναι είτε ιδιωτικός δεν μπορεί να πληρώνει συνέχεια τα σπασμένα του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και του μέλλοντος..Ειδικά για τις γενιές που έρχονται... Αντίστοιχα και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, δεν μπορεί να πληρώνει για τους άλλους. Από την αρχή φαινόταν σικέ το παιχνίδι. Ολα για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, καθώς αυτές κυβερνούν.. Μου φαίνεται ό τι σε λίγο καιρό αυτό το μοντελάκι - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - θα καταρεύσει, για χάρη των τραπεζών...Μαζί του και όλοι εμείς ?
δημητρης ξ
31/10/2011 21:28
τωρα θα φανουν ποιοι ειναι οι τζαμπα μαγκες Αλεξη και Αντωνη
Ανέστης
31/10/2011 21:24
Τέλος οι τζάμπα μαγκιές. Η νεά δανειακή σύμβαση για την κατρακύλα της χώρας ελέω Καραμανλή και Παπανδρέου είναι κυριλέ σε σχέση με την κατάντια της χώρας και αυτό το λέει ένας ιδιωτικός υπάλληλος με γονείς στην σύνταξη. Το στοίχημα της χώρας όμως δεν είναι η δανειακη σύμβαση αλλά η διαφάνεια, το κόψιμο του "μέσου", η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη. Αν ποτέ πετυχαίναμε (-νε) το 50% από αυτά δεν θα φοβόμασταν τίποτα.
Οχι και έτσι και γιουβέτσι
31/10/2011 21:07
Το πιό απλό. Πήρατε μια γεύση απ'τα μέτρα και το τι σημαίνει να είσαι μέλος της ευρωπαικής ένωσης. Το ερώτημα προς τους έλληνες πρέπει να είναι : Να παραμείνουμε η όχι στην ευρωπαική ένωση.
flocel
31/10/2011 21:04
Το δημοψήφισμα δίνει την ευκαιρία στον λαό να πει επιτέλους 'όχι" στην πολιτική του Μνημονίου που τον οδηγεί στην εξαθλίωση. Του δίνει την ευκαιρία να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Όσοι λαοί είπαν "όχι" στον ΔΝΤ πήγαν καλύτερα. Δείτε τη θεαματική ανάκαμψη της Αργεντινής ( 8% ανάπτυξη φέτος!), δείτε την περήφανη Ισλανδία που επέστρεψε στους Ευρωπαίους και στο ΔΝΤ τη συμφωνία με τους τραπεζίτες. Σήμερα, οι Ισλανδοί ανακάμπτουν. Η δανειακή συμφωνία είναι αδιέξοδη. Με την οικονομική ύφεση και το ανεπαρκές κούρεμα μετά από λίγα χρόνια, το χρέος ως προς το ΑΕΠ θα έχει εκτοξευτεί εκ νέου στον ουρανό. Η δανειακή συμφωνία καταδικάζει την Ελλάδα σε λιτότητα, περικοπές μισθών-συντάξεων για τα επόμενα 10 χρόνια, μετατρέπει την Ελλάδα σε ζητιάνο της Ευρώπης.
ΕΛΛΗΝΑΣ .
31/10/2011 20:46
Δημοψήφισμα κύριε Παπανδρέου ζητάνε από τους πολίτες όταν είναι να προσφύγουνε οι εκάστοτε κυβερνώντες σε δεσμεύσεις όπως κάνατε εσείς και οι όμοιοι σας , τώρα που μας βάλατε στην μέγγενη ξαφνικά θυμηθήκατε ότι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός δικαιούται δημοψήφισμα , είναι αργά κύριε Παπανδρέου , το κόλπο δεν πιάνει , θέλετε να την κοπανίσετε ? στο καλό , δεν θα μας λείψετε . Ούτε χρειάζεται να υποβαθμίζετε την νοημοσύνη μας με τα λεγόμενα σας , ότι (η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού) , δεν χρειάζομαι δημοψήφισμα για να είμαι πατριώτης , και έτσι πατριώτης είμαι . Θυμηθήκατε ότι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός δικαιούται να τον τιμήσετε , δεν τον θέλετε κύριε Παπανδρέου συμμέτοχο στης αποφάσεις για το μέλλον του , ΣΥΝΕΝΟΧΟ τον θέλετε στα εγκλήματα σας . Και εγώ είμαι ΈΛΛΗΝ αλλά για το Γουδί δεν σκοπεύω να προμηθευτώ εισιτήριο . Όλα τα αλλά είναι λόγια να αγαπιόμαστε , για να μη το πω διαφορετικά .
Βαγγέλης Αθανασίου
31/10/2011 20:39
Είναι μια μεγάλη πολιτική κίνηση από τον Παπανδρέου. Πιστεύω ότι ο λαός δεν έχει αυτοκτονικές τάσεις για να ψηφίσει όχι. Το ναι θα είναι συντριπτικό διότι κανένας δεν θέλει να πάμε σε στάση πληρωμών και δραχμή. Παρά τον οχετό και τι απειλές που εκτοξεύονται από ανώνυμους στα μπλογκς θα φανεί η αναντιστοιχία των ΜΜΕ και της λαϊκής βούλησης σε ότι αφορά την δήθεν λυτρωτική χρεοκοπία και δραχμή.
ma
31/10/2011 20:33
Γαντζωμένος στην καρέκλα ... πολύ γκροτέσκο