«Δεν αρκεί το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης»

Τα ομόφυλα ζευγάρια βλέπουν θετικά στις εξαγγελίες Καστανίδη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση, Εύη Σαλτού   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2010 07:00 |
«Το ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια είναι προς τιμήν της», δήλωσε ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλος ενός από τα δύο ζευγάρια που παντρεύτηκαν στην Τήλο
 «Δεν αρκεί το σύμφωνο  ελεύθερης συμβίωσης»
«Δεν νοείται μια δημοκρατία στην Ευρώπη- και μάλιστα σε μια χώρα που θεωρείται πηγή της δημοκρατίας- να μην αναγνωρίζει ένα βασικό ανθρώπινο...
Γίνετε Συνδρομητής
ZERO
21/09/2010 15:07
Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης.

Ναι στο γάμο.

Έχουν και οι ομοφυλόφιλοι δικαιώματα αρκεί να μην ενοχλούν τους γύρω τους.

Όχι επ'' ουδενί στην υιοθεσία!

Δεν είναι δίκαιο για τα παιδιά να μεγαλώνουν με γονείς που έχουν ένα τόσο κραυγαλέο κουσούρι - ανωμαλία!!!
Λεσβία μάνα
20/09/2010 22:21
Οι ομοφυλόφιλοι/λεσβίες δεν χρειάζονται την έγκριση κανενός για να αποκτήσουν παιδιά, όσο και αν εθελοτυφλεί η πολιτεία και αφήνει τους ομοφυλόφιλους και τις οικογένειές τους έκθετες θεσμικά, όσο και αν "φουντώνουν" κάποιοι ρατσιστές, ομοφοβικοί και "θρησκευόμενοι" όταν συνειδητοποιούν ότι στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο αυτά είναι δεδομένα. Η λεσβία και ο gay κολλητός της που κάνουν παιδί με σπερματέγχυση δεν είναι μόνο σενάριο στο Queer as Folk, συμβαίνει και στην Ελλάδα και όχι γιατί "έσπασε το προφυλακτικό" ή "μέθυσα και γκάστρωσα την γκόμενα", αλλά από συνειδητή επιλογή και αγάπη. Ας συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, δεν πειράζει, καιρός να την κάνουν από αυτή την χώρα όσοι μπορούν μπας και μείνουν εδώ τα ζώα που της αξίζουν.
Νίκος
20/09/2010 20:46
Να κοπεί το επίδομα γάμου από όσους δεν έχουν παιδιά!
Μηνάς Βασιάδης
20/09/2010 20:22
AZ αυτά που λες είναι αρλούμπες. Ο γάμος πρέπει να είναι προνόμοιο όλων - ετερόφυλων και ομόφυλων - μόνο τότε θα υπάρξει πραγματικά θεσμική ισότητα.
ΚΔ
20/09/2010 20:06
Όλοι εσείς που είστε κατα του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, αναγνωρίστε πως οι ομοφυλοφιλοι και ομοφυλόφιλες συμπολίτες μας έχουν υπαρκτά προβλήματα, τα οποία το κράτος αγνοεί για χρόνια με αποτέλεσμα να νιώθουν πολίτες 2 κατηγορίας μέσα στην ίδια τους τη χώρα, παρόλο που εργάζονται, πληρώνουν φόρους και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Είναι θέματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με κληρονομικά ζητήματα που εν τέλει μπορουν να διευθετηθούν με διαθήκες. Έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας, μεταθέσεων και μετατάξεων, κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεων και υγειονομικής περίθαλψης. Δεν νοείται καποιοι να απολαμβάνουν προνόμια και καποιοι άλλοι να μην έχουν αυτά τα προνόμια εξαιτίας του ότι τυχαίνει να ζουν μεσα σε μια ομοφυλόφιλη και όχι ετεροφυλόφιλη σχέση. Εν τέλει έτσι γεννήθηκαν. Και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Είναι άνδρες και αγαπούν άνδρες, είναι γυναίκες και αγαπούν γυναίκες. Τελεία. Οι ετεροφυλόφιλοι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που νιώθουν και αγαπούν? Και αν κάποιοι σας έλεγαν οτι πρέπει να το κάνετε, επειδή έτσι νιώθει και κάνει η πλειοψηφία, εσείς θα το δεχόσασταν? Ας είμαστε ρεαλιστές επιτελους. Είναι ντροπή για την κοινωνία μας να περιμένει απο αυτους τους ανθρώπους να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, αλλά να τους αρνείται ουσιώδη δικαιόματα με μόνο κριτήριο τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Επιτέλους πρέπει να δούμε αυτή την αλήθεια κατάματα. Ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι. Εγώ θέλω να ζω σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Εσείς?
ΓΓ
20/09/2010 19:59
δεν υπάρχει τίποτα αυταπόδεικτο και τίποτα "φυσιολογικό" και μη. ενα ζευγάρι μπορεί να αποτελείται από δύο άτομα οποιουδήποτε φύλου. να μην θεωρούμε de facto αλήθειες κάποιες αντιλήψεις που πλέον σε πολλές αναπτυγμένες κοινωνίες θεωρούνται ξεπερασμένες. οι κοινωνίες εξελίσσονται, οι συνήθειες και τα έθιμα μεταβάλλονται. όχι πριν πολλά χρόνια, οι Αφροαμερικανοί θεωρούνταν σκουπίδια στις ΗΠΑ,ήταν αποκλεισμένοι από πολλές δραστηριότητες της κοινωνίας. Τώρα Πρόεδρος είναι ένας Αφροαμεριικανός που κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από πολλούς προηγούμενους λευκούς προέδρους και δίνει νέα ώθηση στη χώρα του. έτσι και η Ελλάδα ειδικά σε αυτή την κατάσταση που έχει περιέλθει δεν έχει την πολυτέλεια να αποκλείει μέλη της κοινωνίας της. ο γάμος είναι μια ένωση ανθρώπων που αγαπιούνται μεταξύ τους και δεν έχουμε το δικαίωμα να τον στερούμε από κανέναν
DK
20/09/2010 19:50
βλακείες, ο γάμος είναι θρησκευτική οντότητα και η εκκλησία απαγορεύει δια ροπάλου την ομοφιλοφιλία. Άρα τι κουταμάρες είναι αυτές; Γιατί να θέλει ένας ομοφιλόφιλος να μπλέξει σ''όλα αυτά. Αν θελουν να συβιώσουν ποιος το απαγορεύει; Το σύμφωνο μια χαρά είναι.
Σπύρος Γιακουμάκης
20/09/2010 19:43
Ο γάμος είναι μία μεγαλειώδης μπαρούφα για τους πάντες! Το σύμφωνο συμβίωσης έχει κάποιο νόημα αν και μόνο αν λύνεται το ίδιο απλά όπως δημιουργείται. Για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχω πολύ σοβαρές επιφυλάξεις. Οχι πως τα ετεροφυλόφιλα είναι πάντα κατάλληλα για κάτι τέτοιο, κάθε άλλο, αλλά να, τι προσλαμβάνουσες θα έχει ένα παιδί αν δεν βιώνει την (αρμονική) συνύπαρξη και των δύο φύλων; Αφού έτσι κι αλλιώς χρειάζονται και τα δύο φύλα για να γεννηθεί...νόμος της Φύσης...μέχρι να καταρριφθεί ισχύει!
AZ
20/09/2010 18:56
Ο γάμος έχει νόημα μόνο για την δημιουργία οικογενείας. Ολα τα άλλα είναι αρλούμπες. Γιατι, εμπόδισε κανείς τους ομοφυλόφιλους να συζούν και να προβαίνουν σε μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων??? Τώρα θα πεί κανείς θέλουν να αφήνουν και τη σύνταξή τους στο σύντροφό τους. Μα κύριοι η σύνταξη θεσπίστηκε για την μητέρα που έμενε πίσω (συνήθως) και λόγω της μητρότητος δεν ειργάζετο. Γι αυτό την έδιναν. Απ'' ''οτι ξέρω ο καθένας εκ του "ζεύγους" των ομοφυλοφίλων θα πρέπει να εργάζεται, οπότε θα έχει και σύνταξη. Αν πάλι του αρέσει το τεμπελίκι, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να τρέφεται εις βάρος της κοινωνίας. ΑΖ
Νίκος Φ.
20/09/2010 18:45
Αγαπητέ Μετανάστη, ο ΓΑΜΟΣ είναι ΥΨΙΣΤΟ αγαθό που ΔΕΝ έχει σχέση μόνο με την τεκνοποιία αλλά ΚΥΡΙΩΣ με την ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ. Υπάρχουν περιτπωσεις ατόμων που δεν τους ενδιαφέρει να τεκνοποιήσουν αλλά να συζήσουν ευτυχισμένοι, πάμπολλες περιπτώσεις ατόμων 70 και 80 ετών που παντρεύονται χωρίς βέβαια να τους ενδιαφέρει η τεκνοποιία, και ακόμα περιπτώσεις ανθρωπων που βρίσκονται στη φυλακή ισόβια, και όμως έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν. Η Ελλάδα κοινώς έχει ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ πάνω στο θέμα και καλά θα κάνει η πολιτεία να αρχίσει να επιμορφώνει τους Ελληνάρες και τους λοιπούς πολίτες. Δεν νοείται το "λίκνο της Δημοκρατίας" να μην αναγνωρίζει βασικά ανθρώπινα δικαώματα. Οι ομόφιλοι συνάνθρωποί μας είναι ανάμεσά μας, στην οικογένειά μας, στους φίλους μας, στους γείτονές μας. Οι ομόφυλοι πρέπει να αναγνωριστούν ώς ισάξιοι πολίτες με τους ετερόφυλους. Κάθε μέρα που περνάει, κάθε λεπτό που φεύγει και οι ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας αγνοοούναται είναι ΝΤΡΟΠΗ για τη Δημοκρατία μας.
Gays, leave the children alone.
20/09/2010 18:41

Η αναφορά σε ζευγάρι (2 άτομα) προκύπτει από την αυταπόδεικτη ανάγκη η οικογένεια να αποτελείτε από ένα αρσενικό (πατέρα) και ένα θηλυκό (μητέρα) προκειμένου να προκύψουν βιολογικά οι γενετικοί απόγονοι.

Η υιοθεσία (νομική διαδικασία) παιδιού που δεν είναι βιολογικός απόγονος ενός ετερόφυλου ζευγαριού ενέχει τάσεις απόρριψης του παρόλο που υπάρχει η ανικανοποίητη βιολογική ανάγκη του ζευγαριού για απογόνους. Ειδικότερα όσο λιγότερο μοιάζει εξωτερικά το παιδί με τους κηδεμόνες τόσο μεγαλύτερες είναι η τάσεις απορρίψεις του.

Ακόμη και όταν ένας από τους δύο σε ένα ετερόφυλο ζευγάρι είναι βιολογικός γονέας ενώ ο άλλος όχι, οι τάσεις απόρριψης παραμένουν.

Το συμπέρασμα είναι ότι η υιοθεσία ακόμα και για ετερόφυλα ζευγάρια είναι δύσκολη διαδικασία.

Οι τάσεις απορρίψεις ενός παιδιού μεγιστοποιούντο όταν μιλάμε για ομοφυλόφιλο ζευγάρι για τους εξής λόγους:

Καταρχήν η σύνδεση μεταξύ ομόφυλων ανθρώπων είναι πολύ πιο ασταθής από αυτή των ετερόφυλων διότι δεν προκύπτει από βιολογικές ανάγκες αλλά από επίκτητες ψυχοσωματικές.

Το παιδί δεν θα είναι βιολογικός απόγονος τους.
Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει την τάση να έχει φυσιολογικές προτιμήσεις κάτι που θα άρχετε σε αντίθεση με τα πρότυπα των κηδεμόνων του.

Το πρότυπο της οικογένειας που θα βιώνει θα είναι εντελώς διαφορετικό από το καθιερωμένο πρότυπο οικογένειας που στηρίζεται στην βιολογία του ανθρώπου.

Από εκεί και πέρα είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλα πρόσωπα είτε περιστασιακά είτε μόνιμα, πέρα των δύο αρχικών (του παιδιού συμπεριλαμβανομένου !).

Τέλος οι ομοφυλόφιλοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες που σχετίζονται με τις προτιμήσεις τους οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν στο παιδί που θα έχουν υπό την κηδεμονία τους.

Συμπερασματικά, όχι μόνο δεν πρέπει να επιτρέπετε να υιοθετούν παιδία οι ομοφυλόφιλοι αλλά ακόμα και αν έχουν βιολογικά παιδία πρέπει να τους αφαιρείτε η κηδεμονία τους.
A Commentator
20/09/2010 18:40
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, το Σύμφωνο δε θα καλύπτει καθόλου τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, και θα περιορίζει τα κληρονομικά μόνο στο 1/3 (όταν δεν υπάρχουν παιδιά); Σιγά το όφελος, γίνεται τόσος ντόρος για αυτή την υπόθεση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τους ενδιαφερόμενους. Υπάρχει κάποιος με γνώσεις πάνω στο Σύμφωνο Συμβίωσης (έτσι όπως ισχύει τώρα για τα ετερόφυλα ζευγάρια) που να μπορεί να δώσει διευκρινήσεις για αυτό το θέμα;
ΚΔ
20/09/2010 18:37
metanasths

"με τι θα τα θηλασουν?" :-)

μαλλον αγνοείς πως υπάρχουν και ζευγάρια ομοφυλόφιλων γυναικών. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν όχι μόνο θηλές, αλλά πλεόνασμα θηλών. :-)
ΓΓ
20/09/2010 17:20
Τα επιχειρήματα κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι αστεία. Για τον θηλασμό δεν θα το σχολιάσω καν. (υπάρχουν πάντα και οι παρένθετες μητέρες- τα έχουν σκεφτεί άλλες χώρες πολύ πριν από εμάς) όπως επίσης και για τα ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, μπορούν πάντα να υιοθετήσουν αν το θέλουν, Ενα δικαίωμα που διεκδικούν και τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι περίεργο πως του Έλληνα του αρέσει να παινεύεται για τα κατορθώματα των προγόνων του όταν δεν θέλει να κάνει το παραμικρό για να αποδειχθεί έστω και λίγο αντάξιος της κληρονομιάς του. Στην αρχαία Ελλάδα δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία, αλλά η Ελλάδα του 21ου αιώνα έχει.
Γιώργος
20/09/2010 16:42
Πολύ σωστός ο τίτλος!
Πριν σχεδόν 3 δεκαετίες ο Ανδρέας Παπανδρέου αναθεώρησε ριζικά το Οικογενειακό Δίκαιο με την αναγνώριση της ισότητας του άνδρα και της γυναίκας μέσα στο γάμο και την θέσπιση του πολιτικού γάμου.
Αναγκαία βήματα για καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση το φύλο και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός πρέπει να κάνει ένα ακόμα αναγκαίο βήμα, αυτό για την καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό: να αναγνωρίσει τον δικαίωμα στον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.
Οι σοσιαλιστές Πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας το έκαναν ήδη.
Στεφανος
20/09/2010 16:09
Και τα παντρεμενα ζευγαρια που δεν μπορουν να τεκνοποιησουν; Ειναι δευτερης κατηγοριας; Αφου λοιπον δεν μπορουν να δημιουργησουν οικογενεια πρεπει να ακυρωθει ο γαμος τους; Οχι βεβαια. Αρα η δικαιολογια της τεκνοποιησης ειναι μια μπουρδα που επαναλαμβανει καθε ανεγκεφαλος.
Metanasths
20/09/2010 15:28
Σαχλαμαρες, ο γαμος εχει σχεση με την δημιουργια οικογενειας,δελ παιδιων. Δεν ειναι για τα ματια του κοσμου. με τι θα τα θηλασουν?.....

όλες οι τελευταίες ειδήσεις