Ένοχος για το θανατηφόρο τροχαίο κρίθηκε ο πρώην βουλευτής Κώστας Καραμηνάς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2000 |

Χωρίς την παρουσία πολιτικής αγωγής διεξήχθη χθες στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη τού πρώην βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμηνά, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο της 25χρονης νηπιαγωγού Έλλης Πηλίδου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου 1998 στη Λεωφόρο Υμηττού. Το δικαστήριο ομόφωνα κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 35 μηνών με τριετή αναστολή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας κ. Γιώργος Γεράκης αγορεύοντας είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου, ο οποίος έγινε η αιτία να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή αλλά επικαλούμενος, τότε, τη βουλευτική του ασυλία, είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Σημειώνεται ότι τόσο η παιδική φίλη του θύματος όσο και ο φίλος τού κατηγορουμένου και συμπατριώτης του, μοναδικοί αυτόπτες μάρτυρες, προτίμησαν να παραμείνουν στη σκιά αυτής της δίκης.

Από την πλευρά της οικογένειας, κατέθεσε η μητέρα της άτυχης κοπέλας Γεωργία Πηλίδου και η αδερφή της Κωνσταντίνα, που, όπως είπαν, έχουν αποζημιωθεί δικαστικά, λόγος για τον οποίο προφανώς δεν βρέθηκαν και χθες απέναντι από τον κατηγορούμενο ως πολιτική αγωγή, για να ζητήσουν την τιμωρία του, όπως συνήθως συμβαίνει και σε ποινικό επίπεδο.

Όταν έφτασε η ώρα της απολογίας του, ο Κ. Καραμηνάς αρνήθηκε ότι είχε κάνει υπερβολική χρήση αλκόολ και πρόσθεσε: «Έγινα η αιτία να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, εγώ που ως γιατρός έχω καθήκον να σώζω τους ανθρώπους. Δεν έφταιγα. Να το ρίξω στην κακή στιγμή; Στη συγκυρία; Αισθάνομαι ενοχές και θα κουβαλάω μια ζωή αυτό το βαρύ φορτίο».