Δεν ξέρω αν είναι δείγμα του πόσο σημαντική ήταν η χθεσινή συζήτηση ή ήταν απλώς η συγκυρία, όμως τα έδρανα της Ολομέλειας ήταν γεμάτα: βουλευτές όλων των κομμάτων και αρκετοί εκ της κυβερνητικής πλειοψηφίας επέλεξαν να δώσουν το «παρών» – και παρά τα κενά «μπαλώματα» που υπήρχαν στη γαλάζια πλευρά, μάλλον στη ΝΔ θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα, κι ας γνωρίζουν όλοι τις εσωτερικές αναταράξεις. Ισως γι’ αυτό ήταν πιο εμφανείς οι απουσίες στην κυβερνητική πλευρά – και δη υπουργών που τα κινητά τους στοχοποιήθηκαν με Predator, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Δένδιας.

Με τοστάκι 

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι γαλάζιοι βουλευτές επέλεξαν το εντευκτήριο για να συζητήσουν τα τεκταινόμενα, με ένα μεγάλο πηγαδάκι να μαζεύεται γύρω από τον Αδωνη Γεωργιάδη. Από εκεί πέρασαν, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Βορίδης και ο Θάνος Πλεύρης. Στο καφενείο είχαν σκορπιστεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τους πρώτους, κάποια στιγμή το απόγευμα, να κάνουν έναν κύκλο γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε για χαλαρή κουβέντα, που αφορούσε και τις διακοπές του Πάσχα, αλλά και την υπόθεση με το πτυχίο του Μακάριου Λαζαρίδη, και με την ευκαιρία έφαγε και το τοστάκι του.

Ανασχηματισμός 

 Μία από τις ερωτήσεις που υπήρχαν μεταξύ των πράσινων βουλευτών ήταν πότε θα γίνει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι σε εκκρεμότητα – η οποία, εκτός απροόπτου, προγραμματίζεται για τις 26 Απριλίου. Εκεί, ο Ανδρουλάκης αναμένεται να προσέλθει με ενωτική πρόταση για το Πολιτικό Συμβούλιο (το οποίο είναι δύσκολη εξίσωση, καθώς οι πόλοι είναι μπόλικοι), με αντίστοιχη πρόταση για γραμματέα (shortlist υπάρχει, αλλά υπάρχει και απροθυμία), ενώ στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και ένας μίνι «ανασχηματισμός», ακόμα και εντός ΚΟ, για να δημιουργηθεί μια αποδοτική «σκιώδης κυβέρνηση» που θα λειτουργήσει έτσι στην τελική εκλογική ευθεία.

Στον χρόνο 

 Αυτή τη φορά ο «κόφτης» του μικροφώνου στην Ολομέλεια βρήκε άλλο θύμα: τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στα τελευταία λεπτά του λόγου του, η αναφορά του στον Γιώργο Μυλωνάκη έφερε παρατεταμένο χειροκρότημα από πλευράς των βουλευτών της ΝΔ. Ομως το ρολόι έτρεχε και ο Πρωθυπουργός δεν είχε «κλείσει». Βλέποντας το χρονόμετρο, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής ένα λεπτό ακόμα. Ομως κάτι τέτοιο πλέον δεν προβλέπεται – και, σε συνδυασμό με τη φωνή του Στέφανου Παραστατίδη από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης («Κύριε Πρόεδρε, να τηρηθεί ο χρόνος»), η τελευταία φράση ακούστηκε μόνο εντός της αίθουσας.

Απορία

Είναι το «κράτος δικαίου» όρος που διευρύνεται κατά το δοκούν από τον πρωθυπουργό;

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Football Talk: Δεύτερη στροφή στα Play Offs, ντέρμπι «αιωνίων» και «Δικεφάλων»