Πώς διαμορφώνεται τελικά η τιμή ενός κιλού  μήλων ή ενός κιλού ντομάτας και πώς φτάνει τελικά η τιμή να εκτοξεύεται από το χωράφι στο ράφι; Το ερώτημα αυτό απασχολεί εδώ και δεκαετίες τους καταναλωτές. Η απάντηση  είναι πως αν και ο καταναλωτής βλέπει μόνο τα δύο άκρα, χωράφι – ράφι, στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο στο οποίο οι φόροι, τα κόστη της εφοδιαστικής αλυσίδας, το μισθολογικό και μεταφορικό κόστος αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της τελικής τιμής των προϊόντων αυτών.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ