Είναι σαν να πρόκειται για δύο παράλληλους κόσμους, δύο παράλληλα σύμπαντα, χωρίς καμιά επικοινωνία μεταξύ τους. Στο ένα σύμπαν, μια εφημερίδα αποκαλύπτει ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία των Τεμπών προωθήθηκε σε Μέσα ένα προϊόν μοντάζ ηχητικών συνομιλιών ώστε να φανεί ότι η σύγκρουση των τρένων οφείλεται αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος. Στο άλλο σύμπαν, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν πρώτα ότι το ρεπορτάζ είναι ανυπόστατο κι ύστερα ότι αυτά που γράφει η εφημερίδα δεν αποτελούν κάτι καινούργιο, αλλά έχουν μεταδοθεί εδώ κι έναν χρόνο από την κρατική τηλεόραση.

Στο ένα σύμπαν, η εφημερίδα αναρωτιέται γιατί, αφού το «μπέρδεμα» των ηχητικών είναι γνωστό από τότε, δεν διεξήχθη ποτέ καμία έρευνα για να φανεί ποιος βρίσκεται από πίσω, ποιος είχε δηλαδή πρόσβαση στο καταγραφικό του ΟΣΕ εκείνες τις τραγικές ώρες, πήρε τα ηχητικά σε στικάκι, τα παραποίησε και τα έδωσε στον Τύπο. Η απάντηση που δίνεται από το άλλο σύμπαν είναι ότι η εφημερίδα υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που δεν θέλουν να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ισχύ που του έδωσε ο λαός.

Το χάσμα δείχνει αγεφύρωτο. Μόνο που η πραγματικότητα είναι μία, όπως είναι μία και η αλήθεια. Εναλλακτικές πραγματικότητες υπάρχουν μόνο στις συσκευές της ΑΙ και στο μυαλό του Τραμπ. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» είναι απλό: έγινε μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς, ναι ή όχι; Και αν ναι, ποιος το έκανε; Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους.