Εδρανα

O Σωκράτης Φάμελλος μιλούσε από κοινοβουλευτικού βήματος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθούσε από τα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων. Αν πρόκειται για σκηνή από τα προσεχώς της τετραετίας που έχουμε μπροστά μας, θα παρακολουθούμε σε λάιβ σύνδεση και την κοινοβουλευτική εκπαίδευση του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βέβαια, όπως και σε κάθε άλλη δουλειά, η πραγματική γνώση κατακτάται στην πράξη, όχι στα έδρανα όπου κρατάει κανείς σημειώσεις.

Προεδρική

«Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου προέδρου αξιολογούνται πολύ θετικά. Αποτελεί ένα κράμα ενσυναίσθησης με ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τετράγωνη λογική. Ενας πολύ παραγωγικός συνδυασμός που μπορεί να γίνει και πολύ αποτελεσματικός», είπε η Ραλλία Χρηστίδου στα ερτζιανά. Μια φορά προεδρική, πάντα προεδρική, λοιπόν. Το μόνο που μένει είναι να σφίξει τον νυν αρχηγό στην αγκαλιά της όπως τον πρώην – προκειμένου να ανεβάσει το σχετικό ενσταντανέ στα σόσιαλ μίντια, δηλαδή.

Κατηγορίες

Ενας υποψήφιος με τον Γιάννη Σγουρό κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ρατσιστής, ρωσόφιλος και αντισημίτης. Κι εκείνος έσπευσε να επιβεβαιώσει όσα τού προσάπτουν ποστάροντας μια φωτογραφία του στην οποία φοράει μπλουζάκι με το Z – το σήμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – και γράφοντας ότι δεν συμπαθεί «τους Ζελένσκι και τους Μητσοτακένσκι», ενώ θεωρεί «αυτούς που πούλησαν τη Μακεδονία προδότες». Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να έχει πέσει από νωρίς σε χειμερία νάρκη, πάλι, μια κι απλά διευκρίνισε ότι ο εν λόγω δεν είναι μέλος του.

Καινοτομία

Χθες στην Ολομέλεια, ο Μακάριος Λαζαρίδης ενημέρωσε το Σώμα για το πόσο σημαντική καινοτομία του υπουργείου Εσωτερικών είναι η δρομολόγηση συνεδρίασης ελέγχου πεπραγμένων δημοτικής και περιφερειακής Αρχής. Γιατί «η αυξημένη αυτή λογοδοσία αναμφίβολα θα ενισχύσει την κλονισμένη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ́ δημοτών και δήμων». Μπα; Κι εγώ που νόμιζα ότι θα ενισχύσει την κυβέρνηση την επόμενη φορά που κάποιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης θα θελήσει να της ρίξει την ευθύνη για τις καταστροφές τις οποίες προκάλεσε μια κακοκαιρία.