Επίσκεψη

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε χθες στη Στρούμνιτσα της Βόρειας Μακεδονίας για μια ιδιωτική επίσκεψη στον φίλο του Ζόραν Ζάεφ. Πήγε ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο δεύτερος στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως επιβεβαίωσε ο πρώην βορειομακεδόνας πρωθυπουργός με τη σχετική ανάρτηση, τώρα που έχουν αμφότεροι πολύ χρόνο, διηγήθηκαν ο ένας στον άλλο περασμένα μεγαλεία – σαν εκείνο το βραβείο ειρήνης της Βεστφαλίας, το οποίο τους απονεμήθηκε το μακρινό 2021.

Ζόρι

«Αν κάποιος δεν μπορεί, αλλά αυτό θεωρώ ότι θα αφορά μια μικρή αριθμητικά ομάδα στελεχών, κάποια άτομα, κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι πουθενά, αλλά ο στόχος μας δεν είναι αυτός. Ο στόχος μας είναι πραγματικά να προχωρήσουμε ενωμένοι» αποφάνθηκε ο Πέτρος Παππάς. Κάτι τέτοια λένε οι νέοι προεδρικοί κι η εσωκομματική αντιπολίτευση νομίζει ότι της κάνουν μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί – με την κορλεονική έννοια της φράσης.

Συνέδριο

Τα μέλη της Ομπρέλας δεν έχουν πάψει να ανησυχούν για την ημερομηνία διεξαγωγής του συριζαϊκού συνεδρίου. Είναι μάλιστα τόσο εκνευρισμένα, ώστε βγάζουν τα του κομματικού οίκου τους στη φόρα. Ο Πάνος Σκουρλέτης, ας πούμε, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε τηλεοπτική εκπομπή, απάντησε «δεν ξέρω πότε θα κάνουμε και αν έχετε εσείς κάτι από το ρεπορτάζ να μας το πείτε σε εμάς που είμαστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να το μάθουμε». Στην προκειμένη περίπτωση, η άγνοια σίγουρα δεν είναι ευτυχία.

Ελαιόλαδο

Τι κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης για την τιμή του ελαιολάδου; Οπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, έστειλε επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες τυποποίησης και ελέγχει το μεικτό περιθώριο κέρδους. Αν αυτό είναι μεγαλύτερο το 2023 απ’ το 2021, θα βάλει πρόστιμα. Εντάξει. Εφόσον, όμως, η υπόσχεση αποδειχθεί σαν να χάρισε στην κοινή γνώμη της ελιάς το μέσα και του αβγού το απέξω, εκείνη θα νηστεύει το λάδι αλλά αντί να τρώει τον λαδά θα τρώει τον υπουργό.