Θα είναι, δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, διαρκώς δίπλα στους Αθηναίους για να μην αφήσουν «το παραμικρό περιθώριο στους ναζί να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα, τις ανησυχίες, την ανασφάλεια των δημοτών» προτού καταλήξει πως «ο φασισμός δεν έχει θέση Στην Αθήνα, την πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της». Σύμφωνοι. Αλλά δεν έχει θέση σε καμία πόλη. Το κλισέ ήταν αχρείαστο. Τόσο μάλιστα, ώστε να υπογραμμίζει πως ακόμη κι οι νέοι πολιτικοί έχουν προλάβει να αποκτήσουν μανιέρα.

Παράγοντας

Ο Χάρης Μαμουλάκης θέλει να πέσει η σκόνη από τις εσωκομματικές συρράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανησυχεί πολύ για την ενότητα, ωστόσο. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας και η συμμετοχή στην εκλογή αρχηγού από τη βάση συνιστούν παράγοντες εγγύησης για το κόμμα. Αναμφίβολα. Ο πρώην πρόεδρος βαδίζει στα χνάρια του Καραμανλή του νεότερου. Θα γίνει συριζαϊκό τοτέμ χωρίς να κάνει τίποτα, μόνο υπάρχοντας. Αν κι οι τσιπρικοί συμπεριφερθούν σαν τους νεοκαραμανλικούς, οι παραπολιτικές στήλες θα έχουν πάντα δουλειά.

Οδοιπορικό

Πολύς γαλάζιος κόσμος κατέβηκε στην Πελοπόννησο τις προάλλες – και συγκεκριμένα στην Λακωνία – για να βοηθήσει τον υποψήφιο της ΝΔ περιφερειάρχη. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για το οδοιπορικό, στο οποίο πήρε μέρος, τους ακολούθους του στα σόσιαλ μίντια. Δεν ξέρω αν οι Λάκωνες πείσθηκαν από την παρουσία του πρώην υπουργού εκεί να στηρίξουν Πτωχό. Υποθέτω, όμως, ότι πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θυμήθηκαν την ύπαρξή του έτσι.

Πληροφορίες

Μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες χρειάζονται ακόμη κι οι λαϊφστάιλ συνεντεύξεις. Να, σαν κι αυτή στην οποία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε αν έχει κολυμπήσει ποτέ γυμνός κι απάντησε «ναι, στα καταγάλανα νερά της παραλίας του Τύμβου Μαραθώνα. Στα εφηβικά μου χρόνια». Αυτό που δεν χρειάζεται, βέβαια, είναι οι υπερβολικά πολλές πληροφορίες τέτοιου τύπου. Γιατί απαιτείται κάποιος χρόνος μέχρι να τις απωθήσει η μνήμη του μέσου ψηφοφόρου ως άχρηστες.