Θετικά σήματα για την ελληνική οικονομία και την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας  έστειλαν οι εκπρόσωποι των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης σε συνέδριο που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας, δήλωσε ότι με όρους αγοράς η Ελλάδα έχει επιτύχει την επενδυτική βαθμίδα καθώς το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν έχει κινδύνους. Οπως είπε καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τις μελλοντικές χρηματοροές και δεν υπάρχει περίπτωση δυσάρεστης έκπληξης.

Από την πλευρά του ο Στέφεν Ντάικ, αναλυτής του Moody’s, η οποία βαθμολογεί την Ελλάδα χαμηλότερα κατά τρεις βαθμίδες, τόνισε ότι για να υπάρξει η επενδυτική βαθμίδα χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση στην ποιότητα της ανάπτυξης, η οποία έχει φανεί τα δύο τελευταία χρόνια. Σημείωσε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος μειώνεται, κάτι που είναι θετικό, αλλά πρόσθεσε ότι παραμένει πολύ υψηλό και υπάρχει μεγάλο περιθώριο περαιτέρω μείωσής του.

Ο Αλεξ Μουσκατέλι, διευθυντής του Fitch, o οποίος οίκος αναβάθμισε τον Ιανουάριο την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα (στο BB+) σημείωσε ότι αυτό συνέβη λόγω της βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών, της ισχυρής ονομαστικής αύξησης του ΑΕΠ και της βελτίωσης του τραπεζικού συστήματος. Σημαντικό για την αναβάθμιση, είπε, πως είναι η αύξηση του ΑΕΠ.