Εχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι πράγματι μια υπόθεση που ενώνει τους Ελληνες πάνω από κομματικές ταμπέλες. Η επιστροφή τους στην Αθήνα μάς αφορά όλους. Πρόκειται για έναν σκοπό που δεν ανήκει στη μια ή την άλλη κομματική έδρα, ενώ όποια κυβέρνηση κατορθώσει να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τη βρετανική πλευρά θα το έχει πετύχει έχοντας ως κύριο όπλο της το δίκαιο αίτημα ενός ολόκληρου έθνους.

Γι’ αυτό οι συζητήσεις της Ελλάδας με το Βρετανικό Μουσείο και το Λονδίνο δεν πρέπει να γίνουν μέρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης εδώ. Ο συγκεκριμένος εθνικός στόχος, όπως και κάθε εθνικός στόχος, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν νομιμοποιείται να ναρκοθετεί την προσπάθεια της χώρας προκειμένου να αυξήσει κάπως τα εκλογικά της ποσοστά σε ένα ακροατήριο το οποίο μαγεύεται από αναφορές στο αρχαίο κλέος. Ούτε φυσικά το κυβερνών κόμμα δικαιούται να χρησιμοποιήσει μια δυνητική επιτυχία στο εν λόγω πεδίο προκειμένου να εμφανιστεί ως ικανότερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, θα έχει κερδίσει η Ελλάδα, ενώ αν δεν αποδώσουν καρπούς, θα έχει χάσει η Ελλάδα. Μικροκομματικοί σχεδιασμοί και επιδιώξεις δεν έχουν θέση στη μάχη για την ένωση των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν τα κόμματα, τόσο το καλύτερο για τον εθνικό αγώνα.