Δέκα ακόμα άτομα της «διπλανής πόρτας» που κακοποιούσαν σεξουαλικά τη 12χρονη από τα Σεπόλια αναμένεται να συλληφθούν τις επόμενες ημέρες ή και ώρες από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνέχεια της χθεσινής σύλληψης της 37χρονης μητέρας της ανήλικης ως συμμέτοχης στο κύκλωμα μαστροπείας που την εκμεταλλευόταν. Σύμφωνα με συγκεκριμένες αναφορές, το προφίλ των συγκεκριμένων υπόπτων είναι ίδιο με αυτό των μέχρι τώρα συλληφθέντων, ενώ κύρια επιβαρυντικά στοιχεία αποτελούν οι τηλεφωνικές επαφές στις συσκευές του 53χρονου επιχειρηματία και του κοριτσιού, οι συναλλαγές τους για την αποπληρωμή των μαστροπών αλλά κυρίως η αναγνώρισή τους από το ίδιο το ανήλικο θύμα.

Πρόκειται για μια δραματική υπόθεση, την οποία η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τουλάχιστον από τις 3 Σεπτεμβρίου, ύστερα από καταγγελίες της οικογένειας του θύματος, και η οποία καθημερινά αποκτά νέες διαστάσεις και παρουσιάζει ανατροπές. Ενδεικτική είναι η σύλληψη της 37χρονης μητέρας του παιδιού, τα στοιχεία σε βάρος της οποίας αντλήθηκαν από δεδομένα οικονομικών συναλλαγών αλλά και από χρήματα που φέρεται να ζητούσε περιέργως από το κορίτσι, γνωρίζοντας πιθανόν – σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας – ότι είχε «εισπράξεις» από ύποπτες δραστηριότητες. Επιπλέον στοιχεία προέκυψαν όμως από συνομιλίες σε κινητά τηλέφωνα αλλά και από τα ερωτήματα των αστυνομικών για τη δυσεξήγητη έλλειψη οποιασδήποτε «εποπτείας» της 12χρονης που θα μπορούσε να αποτρέψει τους βιασμούς της από δεκάδες άτομα. Για όλα τα παραπάνω, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν εστιάσει τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον τους στον ρόλο της μητέρας.

Τι έδειξε το κινητό

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό κατηγορείται ήδη ο 53χρονος καταστηματάρχης, ο οποίος εμφανίζεται ως ο κύριος οργανωτής της εκμετάλλευσης και κακοποιητής της 12χρονης, όπως και ένας 42χρονος παιδοβιαστής που επίσης κακοποιούσε το άτυχο κορίτσι σε διαδοχικά «ραντεβού». Και οι δύο στις απολογίες τους εμφανίστηκαν προκλητικοί, επικαλούμενοι είτε ότι υπήρχε «συναίνεση» είτε ότι δεν γνώριζαν την ακριβή ηλικία του θύματος, καθώς είχαν… παραπλανηθεί.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εν τω μεταξύ διαπιστώνουν ότι το άτυχο κορίτσι, που γινόταν θύμα των μαστροπών και των «πελατών» τους, ζούσε – λόγω της μικρής ηλικίας και της προφανούς ανωριμότητάς της – σε μια επίπλαστη κανονικότητα, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί τις μεθοδεύσεις αυτών που προχωρούσαν στη σεξουαλική εκμετάλλευσή του. Μάλιστα, σημαντικά στοιχεία για τα 10 προαναφερόμενα άτομα που βίαζαν τη μαθήτρια, δίνοντας για κάθε «ραντεβού» ποσά της τάξης των 50-70 ευρώ, φαίνεται να αντλήθηκαν όχι μόνο από κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 53χρονου αλλά και από το κινητό της 12χρονης.

Αλλωστε, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η 12χρονη απομακρύνθηκε από τη νοσηρή πραγματικότητα των Σεπολίων και του Κολωνού και τις μεθοδεύσεις του 53χρονου και της μητέρας της (σύμφωνα τουλάχιστον με το κατηγορητήριο) και φιλοξενήθηκε – τον περασμένο Αύγουστο – από δύο συγγενείς της στη Λευκάδα. Οι άνθρωποι αυτοί είδαν τη συνεχή ενασχόλησή της με το κινητό και την επίμονη ανταλλαγή μηνυμάτων με διάφορα πρόσωπα. Ετσι, όταν μπόρεσαν να ελέγξουν το κινητό της, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δεχόταν προτάσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον 53χρονο, ενώ ανακάλυψαν και βίντεο με αντίστοιχο περιεχόμενο. Μάλιστα, ένας εξ αυτών των συγγενών φέρεται να έχει δηλώσει προσφάτως σε ΜΜΕ πως «η οικογένεια ζούσε με ένα επίδομα κάθε τρεις μήνες. Το κορίτσι μετά έφυγε και από το σχολείο, το έψαχναν. Είχε χαθεί δύο ώρες μια φορά… Μετά κατά λάθος άκουσα να μιλάει με έναν Πακιστανό και να λέει «δώσε μου 50 ευρώ, πάρε 60, πάρε». Της λέω τι γίνεται; Και λέει «κάνεις λάθος, θείε, έδινα ένα κινητό». Ο 53χρονος κάπου αλλού τα κανόνιζε τα ραντεβού του. Σαν τρομοκρατημένη ήταν. Ηταν νευριασμένο το παιδί, είχε αλλάξει η συμπεριφορά του». Αυτό που επίσης ερευνάται τώρα είναι εάν υπήρχαν και συνεννοήσεις για οικονομικές συναλλαγές σε αυτούς τους διαδικτυακούς διαλόγους της ανήλικης μαθήτριας με άγνωστους άνδρες.