Το Plan B της Μόσχας

Η Ρωσία εξακολουθεί να εξετάζει τα ψηφιακά νομίσματα ως λύση για να αντιμετωπιστούν οι διεθνείς κυρώσεις. Σύμφωνα με το coindesk.com, αναλυτές της ρωσικής τράπεζας VEB πρότειναν στη χώρα να εκδώσει ένα τέτοιο νόμισμα (stablecoin) συνδεδεμένο με τον χρυσό για διεθνείς πληρωμές. Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας θα πρέπει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο οι ρωσικές εταιρείες υπό κυρώσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα.

Αθέτηση πληρωμής

Αθέτησε να πληρώσει δάνειο αξίας άνω των 670 εκατ. δολαρίων το κρυπτογραφικό hedge fund Three Arrows Capital (3AC), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Voyager Digital. Η τελευταία γνωστοποίησε ότι το hedge fund απέτυχε να της αποπληρώσει δάνειο ύψους 350 εκατ. δολαρίων στο stablecoin USDC που είναι συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριo και 15.250 bitcoin, αξίας περίπου 323 εκατ. δολαρίων σε τρέχουσες τιμές.

Το αποτυχημένο «πείραμα»

Η υιοθέτηση του bitcoin σε εθνικό επίπεδο από το Ελ Σαλβαδόρ δεν έχει βοηθήσει οικονομικά τη χώρα η οποία χρειάζεται ρευστότητα για να μπορέσει να καλύψει τις πληρωμές χρέους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον επόμενο χρόνο. Η τιμή του bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% από το υψηλό του Νοεμβρίου του 2021 και περισσότερο από 55% από τη στιγμή που η χώρα ανακοίνωσε τα σχέδια για το κρυπτονόμισμα. Το έλλειμμα της χώρας παραμένει υψηλό και ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ πρόκειται να φτάσει σχεδόν στο 87% φέτος, ενισχύοντας τους φόβους ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από