Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Η νέα «Γη της Επαγγελίας»
Οι οπαδοί του Bitcoin συρρέουν στο Πουέρτο Ρίκο χάρη στις φορολογικές ελαφρύνσεις. Το Πουέρτο Ρίκο ως επικράτεια των ΗΠΑ έχει πολιτικές φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων σε όσους περνούν τουλάχιστον 6 μήνες στο νησί κάθε χρόνο. Οι κάτοικοι μπορούν να διατηρήσουν τα αμερικανικά διαβατήριά τους, ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να πληρώσουν φόρους επί των υπεραξιών.
Χτύπησαν οι ΧΑΚΕΡ
Ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Crypto.com με έδρα τη Σιγκαπούρη, Κρις Μαρζάλεκ, ανέφερε στο Bloomberg ότι 400 λογαριασμοί πελατών του χακαρίστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από παραβίαση πολλών επιπέδων ασφάλειας της εταιρείας. Τη Δευτέρα, το Crypto.com ανέστειλε τις αναλήψεις στην πλατφόρμα του μετά από αναφορές χρηστών για «μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα». Σύμφωνα πάντως με στοιχεία, περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια σε Ether κλάπηκαν στην επίθεση.
Το ψηφιακό δολάριο
Η Federal Reserve κυκλοφόρησε τα προηγούμενα 24ωρα την πολυαναμενόμενη μελέτη της για το ψηφιακό δολάριο, θέτοντας το θέμα σε δημόσια διαβούλευση. Ως «το πρώτο βήμα σε μια δημόσια συζήτηση μεταξύ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των ενδιαφερομένων σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας», η αναφορά των 40 σελίδων αποφεύγει τυχόν συμπεράσματα σχετικά με ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας ή CBDC. Σημειώνεται ότι η έκθεση αυτή αρχικά αναμενόταν το καλοκαίρι του 2021, αλλά είχε καθυστερήσει σημαντικά.
Ο μεγάλος κίνδυνος
Κατακόρυφη αύξηση των κλοπών cryptos προβλέπουν για φέτος οι ειδικοί. Η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Chainanalysis λέει ότι το 2021 εκλάπησαν κρυπτονομίσματα αξίας 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της ανόδου χρήσης της πλατφόρμας DeFi. Και ότι συνολικά οι κλοπές κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν κατά 516% από το 2020. Η ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky λέει ότι το έτος που πέρασε εκλάπησαν 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, έναντι μόλις 1,5 δισεκατομμυρίου το 2020.