ΒΟΝΝΗ, 25. Του ανταποκριτή μας κ. Βασ. Μαθιόπουλου

Δεκατρία αεροδρόμια ευρωπαϊκών και άλλων πόλεων φρουρούν άνδρες της Επίλεκτης Μονάδος Προστασίας Συνόρων GSG-9 της Δ. Γερμανίας, οι οποίοι, εφοδιασμένοι με τελειότατα μηχανήματα, ελέγχουν με αυστηρότατο τρόπο τους επιβάτες που επιβιβάζονται σε γερμανικά αεροσκάφη ή σε αεροσκάφη που πρόκειται να προσγειωθούν, έστω και για παραμονή τράνζιτο, σε γερμανικά αεροδρόμια. Το ανακοίνωσε επίσημα ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών κ. Ρούναου, χωρίς να αναφέρει τα ονόματα των αεροδρομίων.

Κατ’ ασφαλείς πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» – που επιβεβαιώνουν και προχθεσινό δημοσίευμά τους – στα αεροδρόμια που οι Γερμανοί κομμάντος ανέλαβαν πρόσθετο έλεγχο εναντίον αεροπειρατών περιλαμβάνεται και το Ελληνικό. Θα παραμείνουν δε για αρκετό χρονικό διάστημα. Οι ίδιοι δεν θα είναι ένοπλοι, θα συνεργάζονται όμως με ένοπλους άνδρες των τοπικών αστυνομιών.

Ελεγχός και στον Πειραιά

Ελεγχος σε όσα αυτοκίνητα φαίνονται «ύποπτα» γίνεται από αστυνομικούς της Τροχαίας Πειραιώς και αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτική περιβολή στις εισόδους της πόλεως. Ελέγχονται τα στοιχεία οδηγού και επιβατών, η άδεια κυκλοφορίας και παράλληλα ενεργείται έρευνα στο πορτ-μπαγκάζ και τους άλλους χώρους των αυτοκινήτων για εκρηκτικές ύλες και όπλα. Αυτό είναι ένα από τα μέτρα των αστυνομικών αρχών, στα πλαίσια των ερευνών για την ανακάλυψη και σύλληψη δραστών τρομοκρατικών ενεργειών που έγιναν πρόσφατα στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Κάτι σημαντικό

Σχετικά με τους καταζητούμενους τρεις δράστες των γνωστών επεισοδίων της Λαχαναγοράς Ρέντη, οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται ότι έχουν βρει κάτι σημαντικό και προσπαθούν να το αξιοποιήσουν. Γι’ αυτό δόθηκαν αυστηρές εντολές να μη διαρρεύσουν πληροφορίες προς τον Τύπο. Πάντως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία σύλληψη υπόπτων.