Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαφημίζει εδώ και μέρες την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους της πρωτεύουσας – αφού το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική και καλείται να το αντιμετωπίσει το 30% του συνολικού δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Το μήνυμα, λέει και ξαναλέει ο αρμόδιος υπουργός, είναι πως θα υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία. Και γι’ αυτό θα φροντίσουν τόσο οι 1.026 άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας που θα πιάσουν δουλειά στο Λεκανοπέδιο όσο και τα 100 περιπολικά που θα κυκλοφορούν στους δρόμους του από την 1η Νοεμβρίου.

Ολες οι παραπάνω ενέργειες είναι καλοδεχούμενες – για την ακρίβεια είναι αναγκαίες δεδομένων των αριθμών που οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της πολιτείας επικαλούνται, αλλά και με βάση την κεντρική προεκλογική δέσμευση του κυβερνώντος κόμματος περί αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας κλείνει γιατί δεν υπάρχουν αστυνομικοί να το στελεχώσουν.

Ενα από τα κρισιμότερα ΑΤ της Αθήνας, δηλαδή, θα βγει εκτός μάχης, αφήνοντας απροστάτευτη μια περιοχή που όλοι γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά ακόμη και μέρα μεσημέρι, για τους διερχομένους, τους εργαζομένους και τους καταστηματάρχες.

Το κράτος οφείλει να προχωρήσει σε μια ορθολογική ανακατανομή των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν εξελίξεις σαν κι αυτή που σίγουρα θα επιβαρύνουν περεταίρω την ήδη επιβαρυμένη εικόνα του κέντρου της πόλης. Η έμφαση πρέπει να δοθεί εκεί όπου πραγματικά υπάρχουν προβλήματα. Η προστασία του πολίτη είναι και ζήτημα σωστής οργάνωσης.