Και ξαφνικά, επειδή ο Αδωνις εξήρε την προσφορά του Νίκου Καρανίκα στο θέμα φαρμακευτική κάνναβη, οφείλουμε όλοι - σύμφωνα με τους φίλα διακείμενους συντρόφους του - να παραδεχθούμε το πολιτικό μεγαλείο του αρνητή της καριέρας που έγινε πρωθυπουργικός σύμβουλος. Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να αποδεχθώ τη σημασία κι άλλων πτυχών της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του, από τις εργατοώρες που κατανάλωσε κάνοντας τηλεοπτικό διδακτορικό στη Μενεγάκη μέχρι εκείνες που αφιέρωσε στη μελέτη της κινεζικής φιλοσοφίας.

Αριστερόμετρα

«Στο θέμα για "αριστερή ταυτότητα" σας ενημερώνω ότι τα αριστερόμετρα έχουν σκουριάσει πλέον και δεν αποδίδουν. Κριτήριο είναι η κοινωνία και ο πολίτης και όχι ο "κομισάριος" παλαιάς κοπής». Απόσπασμα απάντησης του Τρύφωνα Αλεξιάδη σε δημοσιογραφική ερώτηση για το τι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζομαι, δεν πληροφορεί εμάς αλλά το κόμμα του, που έχει ξαναβγάλει τα αριστερόμετρα και μετριέται κάθε τρεις και λίγο.

Θέμα

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου δεν ψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη συνεπιμέλεια, επιφυλάχθηκε να τοποτετηθεί στην Ολομέλεια. Περιμένω με ενδιαφέρον το ομοφοβικό παραλήρημα, μιας και το πρόβλημα του κόμματος είναι πως κάπου γράφει το νομοσχέδιο ότι το δικαστήριο πρέπει να σέβεται τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών, ενώ «οι γονείς είναι ο άνδρας και η γυναίκα». Τους το αναγνωρίζω πάντως: θέλει κάποιου είδους ταλέντο το να είσαι τόσο εκτός θέματος.

Κλειδί

Το ελληνικό σχέδιο που υποβλήθηκε στην Κομισιόν για την εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι για τον Κλάους Ρέγκλινγκ καλό, ενώ «το κλειδί θα είναι η υλοποίηση». Αν σας χτύπησε καμπανάκι η τελευταία φράση, είναι γιατί ο από τα παλιά μνημονιακά χρόνια γνώριμος της Ελλάδας φρόντισε να υπενθυμίσει αυτό που οι εταίροι πάντα επεσήμαιναν στη χώρα - προσθέτοντας, ωστόσο, ότι γνωρίζει πως η παρούσα κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψή του. Εξού και η υποσημείωσή του ερμηνεύεται ως μπηχτή για την προηγούμενη. Τουλάχιστον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από