Επειτα από δέκα περίπου χρόνια ερευνών εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο τεχνητό κρέας κοτόπουλου με σκοπό τη μεταπώλησή του σε χώρους εστίασης στη Σιγκαπούρη. Το τεχνητό δεν υπάγεται στο συνωμοσιολογικό μανιφέστο της τροποποίησης του ανθρώπινου DNA, αλλά σε μια πραγματική επιστημονική ευρεσιτεχνία για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντός μας. Ενα μικρό δείγμα ιστού λαμβάνεται από ένα ζώο μέσω βιοψίας, τα κύτταρα απομονώνονται και καλλιεργούνται σε εργαστηριακή κλίμακα και εν συνεχεία αναπτύσσονται και μετασχηματίζονται σε μεγαλύτερη κλίμακα σε βιοαντιδραστήρες. Η κυτταρική μάζα υποβάλλεται σε επεξεργασία και διαμορφώνεται σε τελικό προϊόν. Για να κατανοήσουμε την ανάγκη για τεχνητό κρέας πρέπει να κατανοήσουμε ποιο πρόβλημα την ωθεί.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ