Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Σύνδεση μέλους
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Περισσότεροι πελάτες για το Netflix στην πανδημία
Οι περιορισμοί στο σπίτι λόγω της πανδημίας ωφέλησαν το Netflix, το οποίο μπήκε στο 2021 έχοντας φτάσει τους 203,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Το 83% των νέων συνδρομητών του 2020 προήλθε από χώρες εκτός ΗΠΑ και Καναδά και το 41% από την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι η βάση των πελατών του αυξήθηκε κατά 8,5 εκατομμύρια άτομα, έναντι προβλέψεων των αναλυτών της Γουόλ Στριτ για αύξηση κατά 6,1 εκατομμύρια.
Το 40% θα μετακινηθεί την κινέζικη Πρωτοχρονιά
Μειωμένος κατά 40% αναμένεται ότι θα είναι ο αριθμός των επιβατικών μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου για το κινεζικό νέο έτος σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της χώρας. Η εβδομαδιαία εορταστική περίοδος για την κινεζική Πρωτοχρονιά ξεκινά φέτος στις 11 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη μείωση στην κίνηση έχει και όλη η υπόλοιπη Ασία.
Αυξήθηκαν 38,3% οι εξαγωγές της Ταϊβάν στην πανδημία
Οι εξαγωγείς της Ταϊβάν δεν επηρεάστηκαν από την κρίση και κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση των παραγγελιών τους σε διάστημα μεγαλύτερο της μίας δεκαετίας μέσα στον Δεκέμβριο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση της ζήτησης για επεξεργαστές και έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Οι παραγγελίες για εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 38,3%, στο υψηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2010, και διαμορφώθηκαν σε νέο μηνιαίο ρεκόρ, στα 60,6 δισ. δολάρια, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Ανοδος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο σε -0,3% ετήσια βάση. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή ανήλθε στο 0,3% έναντι προσδοκιών για 0,3% και σε σχέση με το -0,3% του προηγούμενου μήνα. Οι δομικές τιμές σε μηνιαία βάση διαμορφώθηκαν στο 0,4%. Επίσης περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία τον Δεκέμβριο.