Ιανουάριος

  • Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια κρίθηκε ως πλημμέλημα. Το… πλημμέλημα περιγραφόταν ως εξής: «Πέταγαν βενζίνη στον τροχό. Μας έριχναν τσιμεντόλιθους, σακούλες με περιττώματα, πυροσβεστήρες. Στο νοσοκομείο αστυνομικός διαγνώστηκε με κάκωση ώμου και μεταταρσίου».
  • Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, με γνώσεις, μόρφωση, εμπειρία σε ανώτατο αξίωμα, σοβαρότητα και συμβολικά γυναίκα, που δεν στέλνει αυστηρά μηνύματα στην Αγκυρα αλλά μοιράζει γεύματα σε αστέγους, ορκίστηκε νέα ΠτΔ.

Φεβρουάριος

  • Φεύγει από τη ζωή η σπουδαία Κική Δημουλά. Ανάμεσα σε αυτούς που τη «θρηνούσαν» ήταν αυτοί που το 2013 την καθύβριζαν ως ρατσίστρια επειδή είχε πει την περίφημη φράση με το παγκάκι. Η ίδια είχε δηλώσει: «Μόνο όταν πεθάνω θα ησυχάσουν. Δεν έχω αντίρρηση να πεθάνω, αν και μισώ τον θάνατο».

Μάρτιος

  • Το Λούβρο έκλεινε λόγω κορωνοϊού, αλλά στην Ελλάδα κάναμε αντάρτικο για το πατρινό καρναβάλι. Τις ίδιες ημέρες ο Αμβρόσιος αποφαινόταν «έχω φάρμακο για τον κορωνοϊό τον Μεγάλο Αγιασμό». Η πολιτεία σφύριζε αδιάφορα, ενώ βουλευτές διαφήμιζαν ότι πήγαν να κοινωνήσουν. Καποιοι σχολίαζαν «κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την Εκκλησία». Για την ιστορία, το 2000 ο Κώστας Σημίτης εν μέσω διαδηλώσεων ξεκαθάριζε: «Οι ταυτότητες είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας». Προφανώς και η δημόσια υγεία.
  • Ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλάει για τους ηλικιωμένους και δακρύζει. Στο πρόσωπό του απεικονίστηκε η Ελλάδα του ήθους, της σοβαρότητας, της ευγένειας, της ηπιότητας αλλά και της τόσο στοχοποιημένης αριστείας – τα χαρακτηριστικά δηλαδή εξαιτίας των οποίων τον μισούν οι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας και της ψευτομαγκιάς.

Απρίλιος

  • Ο Τζο Μπάιντεν αναγκάζεται να κάνει ανάρτηση: «Δεν περίμενα ότι έπρεπε να το πω αυτό, αλλά σας παρακαλώ, μην πιείτε χλωρίνη». Είχε προηγηθεί η δήλωση Τραμπ που σύστηνε ενέσεις με χλωρίνη.

Μάιος

  • Στήνεται πλακέτα για τους νεκρούς της Marfin. Αυτούς για τους οποίους δεν έγιναν ποτέ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες ή μνημεία. Μια πλακέτα που θα μας θυμίζει για πάντα την εποχή του μίσους και του διχασμού.

Ιούνιος

  • Υπόθεση Novartis: Στο διά ταύτα συνταράχθηκε επί 2 χρόνια η πολιτική ζωή της χώρας, στοχοποιήθηκαν και σπιλώθηκαν πρώην υπουργοί, πρωθυπουργοί, κόμματα επειδή κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας με ψευδώνυμο πιθανολογούσε.

Ιούλιος

  • Ξεκίνησε η «επένδυση Ελληνικό», αλλά ποτέ δεν απαντήθηκε γιατί έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να γίνει μια επένδυση που φέρνει 80 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αύγουστος

  • Ανασχηματισμός. Οσο το ΠΑΣΟΚ ταλαντεύεται κρυφοκοιτάζοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Μητσοτάκης υπουργοποιώντας άτομα σαν τον Π. Τσακλόγλου καταλαμβάνει αργά και σταθερά τον χώρο του Κέντρου που παραδοσιακά ήταν δεξαμενή ΠΑΣΟΚ. Κάποια στιγμή πρέπει να προβληματιστεί στα σοβαρά εάν θέλει να την εκχωρήσει.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ