Σε επένδυση για τη δημιουργία μιας νέας γραμμής παραγωγής χειρουργικών μασκών στην Ελλάδα προχώρησε η εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

Με στόχο τη συμβολή στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση επάρκειας αποθέματος ποιοτικών μασκών στη χώρα μας, για όσο διάστημα χρειαστεί, χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από άλλες χώρες, η εταιρεία υλοποίησε εκτάκτως μια νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής, δυναμικότητας 200 εκατομμυρίων μασκών ετησίως. Το ύψος της επένδυσης είναι της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ και ειδικότερα αφορά τη δημιουργία μιας γραμμής παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης. Η κατηγορία των χειρουργικών μασκών αναπτύχθηκε σημαντικά με την εμφάνιση της πανδημίας, καθώς η συστηματική χρήση της από το γενικό κοινό αποτελεί ισχυρό σύμμαχο ενάντια στους ιούς. Αν και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες, καθώς δεν βασίζεται σε δεδομένα σταθερής ζήτησης, αυτό δεν λειτούργησε ανασταλτικά για τη διοίκηση της εταιρείας στο να προχωρήσει και να υλοποιήσει την επένδυσή της.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται τόσο για τη νέα γραμμή παραγωγής χειρουργικών μασκών όσο και για την παραγωγή όλων των προϊόντων της είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, ενώ εξασφαλίζεται ανέπαφη παραγωγή, σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα ποιοτικού ελέγχου που εφαρμόζει η εταιρεία.

Η βιομηχανία ΜΕΓΑ, η οποία εδώ και τέσσερις δεκαετίες επενδύει συστηματικά στην Ελλάδα και πολύ πριν από την εμφάνιση του ιού SARS-CoV-2, πρωτοστατούσε παγκοσμίως στην προάσπιση της μέγιστης αξίας της προϊοντικής ασφάλειας, η οποία αποτελεί την ύψιστη απαίτηση του καταναλωτή.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΜΕΓΑ Α.Ε. είναι μια 100% ελληνική βιομηχανία που παράγει μάρκες προϊόντων με ηγετικές θέσεις στην ελληνική αγορά, όπως Babylino, Wet Hankies, EveryDay, Pom Pon, Babycare, Sani κ.ά.