Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) στην Ελλάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Ο χρόνος για την παραχώρηση των αδειών εγκατάστασης δικτύων 5G στην Ελλάδα, στις ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3.400-3.800 MHz και 26 GHz, έναντι συνολικού τιμήματος 367,319 εκατ. ευρώ, μετράει πλέον αντίστροφα. Το επόμενο βήμα θα γίνει αύριο, Παρασκευή, με την κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής στη σχετική δημοπρασία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), από πλευράς των ενδιαφερόμενων εταιρειών Cosmote, Vodafone  και Wind.

Τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόµενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο Διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες και σταθερές συνδέσεις. Θα µπορούν να προσφέρουν συνδέσεις... έτη φωτός πιο γρήγορες από τις τρέχουσες. Θα φέρουν νέες ιδέες και χρήσεις στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, στην έξυπνη γεωργία και βιοµηχανία, στην εικονική και επαυξηµένη πραγµατικότητα µέσω κινητού, σε κάθε σηµείο του φυσικού κόσµου που θα διασυνδεθεί µε τον ψηφιακό.

Επίσης, τα δίκτυα 5G θα αποτελέσουν στο µέλλον τη ραχοκοκαλιά των οικονοµιών και των κοινωνιών, οι οποίες ψηφιοποιούνται.   

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από