Από τον Ιταλό Φραντσέσκο Ντρούντι στον Ολλανδό Μάρτιν Μπάιστερμπος πέρασε η σκυτάλη της εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα. Παρά την ανακοίνωση της αλλαγής από την ΕΚΤ, ο Ντρούτι, που ηγήθηκε της ομάδας από τον Μάρτιο του 2016, θα συμμετάσχει στην τρέχουσα συζήτηση των ευρωπαϊκών θεσμών (Κομισιόν – ΕΚΤ – ESM) με τις ελληνικές Αρχές για την 8η αξιολόγηση της Ελλάδας.

Ο Μπάιστερμπος, με πολυετή εμπειρία στην ΕΚΤ από το 2001, κατείχε θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών, την Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και τη Γενική Διεύθυνση Μακροπροληπτικής Πολιτικής και Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Είναι κάτοχος Μάστερ Οικονομικών και σπούδασε στα Πανεπιστήμια του Γκρόνινγκεν και της Σιένας και ως ανώτερος επικεφαλής ομάδας εργάστηκε πάνω σε θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και μακροπροληπτικής πολιτικής για τον τραπεζικό τομέα χωρών της ευρωζώνης, ενώ έχει εκτενή πείρα στην παρακολούθηση χωρών οι οικονομίες των οποίων βρέθηκαν σε κρίση, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Ελλάδας, της Λετονίας και της Πορτογαλίας. Εργάστηκε επίσης στην Κεντρική Τράπεζα του Καναδά και την Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας όπου και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω του Φάμπιο Πανέτα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αναφέρει πως «Ο Φραντσέσκο Ντρούντι ηγήθηκε ακούραστα της ομάδας της ΕΚΤ για την Ελλάδα τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Παρά τις πολλές προκλήσεις και το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, ο Φραντσέσκο, μαζί με την ομάδα του, εργάσθηκε πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας. Η συνεισφορά του στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωσή του το 2018, και έκτοτε στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, έχει κερδίσει την αναγνώριση και τον σεβασμό των ελληνικών Αρχών και των υπολοίπων θεσμών».