Η Ευρώπη κινείται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, το οποίο καλείται να προσπεράσει αποφασιστικά για να επιβιώσει στη νέα οικονομική και πολιτική διεθνή τάξη πραγμάτων. Θα είναι η επικείμενη αλλαγή ηγεσίας του CDU μία τέτοιου χαρακτήρα πρόκληση; Θα αποτελέσει, συνεπακόλουθα, η διαδοχή της Μέρκελ στην καγκελαρία, μία νέα ευκαιρία για τη Γερμανία του 21ου αιώνα; Θα απελευθερωθεί από τις δογματικές της αγκυλώσεις και θα μπορέσει να παίξει για πρώτη φορά θετικά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία; Θα πυροδοτήσει ενδεχομένως, κατόπιν όλων αυτών των προσδοκιών, μία άλλη προοπτική για την Ευρώπη που έχει περιπέσει σε τέλμα διαρκείας και αποδυνάμωση μεγάλη; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σήμερα.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ
- Καρέ καρέ η δράση συμμορίας ανηλίκων που έκλεβε περίπτερα και βενζινάδικα στα Νότια Προάστια – Ο δράστης απειλεί τον υπάλληλο με όπλο
- Καταρρέει η πλάνη για τον Χριστόφορο Κολόμβο: «Έσπασε» ο κώδικας σιωπής για την καταγωγή του που είχε ο ίδιος επιβάλλει
- Τραμπ για την επίθεση στο δείπνο τον ανταποκριτών: «Δεν θα είχε συμβεί εάν ήταν έτοιμη η αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου»






