Η ατάκα του Βαγγέλη Γραμμένου χθες στη συνεδρίαση της Steering Committee, πως η γραμμή του οφσάιντ κοστίζει 280.000 ευρώ, έκανε ακόμα και τον Ζόραν Λάκοβιτς να… κοκκινίσει. Και να αναρωτηθεί – για ακόμα μια φορά – τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λίγες μόνο ώρες μετά την πολυθρύλητη συνάντηση των Βig 4.

Ο Γραμμένος ξαφνικά είπε πως εκείνο που κόστιζε τρία εκατομμύρια ευρώ, τώρα μπορεί να έρθει και να «ενσωματωθεί» στο VAR έναντι πολύ μικρότερου ποσού. Κι όταν ρωτήθηκε πώς γίνεται να έλεγαν τόσον καιρό πως κοστίζει τρία εκατομμύρια ευρώ, απάντησε ότι ήταν πρώτος γύρος και τώρα που είναι δεύτερος κοστίζει λιγότερα.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται εδώ και 20 αγωνιστικές, έχουν κριθεί αγώνες και κερδηθεί βαθμοί από λανθασμένες αποφάσεις, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε η γραμμή και ο Γραμμένος θυμήθηκε μέσα στην καλή… χαρά να το διαφημίσει και να πει ότι μπορεί να έρθει με λίγα χρήματα. Η απορία, φυσικά, είναι γιατί δεν συνέβη – έστω – από την αρχή του δεύτερου γύρου; Γιατί περίμεναν να περάσουν κι άλλα κρίσιμα παιχνίδια, που μπορεί να κρίνουν έως και τον τίτλο, για να καταλάβουν πως πρέπει η γραμμή να έρθει… χθες; Η διοίκηση της ΕΠΟ κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, αλλά αυτή τη φορά εκτίθεται ακόμα και μπροστά στα μάτια των διεθνών ομοσπονδιών, θεωρώντας προφανώς πως εκείνες θα της χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και θα τους πουν πως όλα είναι καλώς καμωμένα. Η διοίκηση της ΕΠΟ εξακολουθεί να εθελοτυφλεί στα μεγάλα προβλήματα, να μην κάνει την παραμικρή κίνηση για να αλλάξει την κατάσταση, να σωπαίνει εκεί που πρέπει να μιλήσει και να… πανηγυρίζει για πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει από το καλοκαίρι και να τα θεωρούσαμε δεδομένα. Ευτυχώς για το ποδόσφαιρο, αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ δεν έχει ακόμα πολύ χρόνο. Δεν θα φτάσει καν έως τον Οκτώβριο…