Αυξημένη ζήτηση για ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Οι πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων ανέκαμψαν για τέταρτο μήνα τον Δεκέμβριο. Η ζήτηση εκδηλώθηκε τόσο για ακριβά αυτοκίνητα όσο και για πιο οικονομικά σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 21,4%, στα 1.261.742 οχήματα στην ΕΕ και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών τον Δεκέμβριο. Η μεγάλη άνοδος προέρχεται λόγω και της σύγκρισης με τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η εισαγωγή των νέων προτύπων εκπομπών ρύπων έπληξε την αυτοκινητοβιομηχανία.

Με ρυθμό άνω του 6% η κινεζική ανάπτυξη το 2019

Το ΑΕΠ της Κίνας αναμένεται ότι θα αυξηθεί σε ποσοστό που θα είναι μεγαλύτερο από το 6% για το 2019, ενώ και οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας τον Ιανουάριο είναι επίσης πολύ θετικές, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε. Ο Λιου δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των οικονομικών και λοιπών μεταρρυθμίσεων με στόχο το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας στις ξένες επενδύσεις.

Ακόμα πιο λίγοι οι αμερικανοί άνεργοι

Υποχώρησε για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας. Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000, στις 204.000, την εβδομάδα που έληξε στις 11 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση. O μέσος όρος των νέων αιτήσεων ανεργίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν στις 216.250 από 224.000 αιτήσεις.

Ενισχύθηκαν κατά 46% τα κέρδη της Morgan Stanley

Υψηλότερα από τις προσδοκίες ήταν τα κέρδη και τα έσοδα της Morgan Stanley το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ενισχύθηκαν κατά 46% κι έφτασαν στα $2,24 δισ. ή $1,30 ανά μετοχή, σε σύγκριση με την πρόβλεψη για 99 σεντ κέρδη ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 27%, στα $10,86 δισ.