Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2019: Διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel 10-12/12/2019 και διοργανώνεται από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ), το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon), την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ), την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φαρμακοοικονομίας, την Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής και το Health Policy Institute. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοποιών, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ΝΠΔΔ και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Ημερίδα για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτιρίων»: Ο Δήμος Γρεβενών διοργανώνει σχετική ημερίδα σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτιρίων – Το παράδειγμα των Γρεβενών», στην οποία εισηγητές θα είναι ειδικοί επί του θέματος, η γενική γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου και ο συντονιστής αποκατάστασης της Λίμνης Κορώνειας Χρίστος Βλαχοκώστας ως εκπρόσωπος του Πράσινου Ταμείου. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Γρεβενών μέσα από ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ενεργειακής θωράκισης των κτιριακών δομών του (σχολεία, δημοτικά κτίρια, κολυμβητήριο κ.λπ.), με προϋπολογισμό ενταγμένων έργων πάνω από 8 εκατ. ευρώ, εντάσσει τη γεωθερμία ως πρωτεύουσα πηγή θέρμανσης αλλά και ψύξης, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους για τους δημότες έως και 70% έναντι του πετρελαίου. Ο συνολικός σχεδιασμός του δήμου προβλέπει την εγκατάσταση γεωθερμικών αντλιών θερμότητας συνολικής ισχύος 2 MW, δηλαδή περίπου 130W/κάτοικο, αριθμού που αποτελεί ρεκόρ όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, ενώ παράλληλα προσπαθεί να συμβάλει τα μέγιστα στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Illicit Cigarettes Trade». Συνέδριο διοργανώνουν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Πνευματικών Δικαιωμάτων του Επιμελητηρίου την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο συνέδριο «Illicit Cigarettes Trade» θα πραγματοποιηθεί η – πρώτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – παρουσίαση της νέας μελέτης «STELLA» της KPMG σχετικά με τα παράνομα εργοστάσια τσιγάρων στην ΕΕ και θα αναπτυχθούν οι δράσεις και οι συνεργασίες μεταξύ των διωκτικών Αρχών, των αρμόδιων υπουργείων και του ιδιωτικού τομέα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Oμιλία με θέμα «Γυναίκες επιστήμονες και καινοτομία»: Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), με πρόσκληση την οποία υπογράφει η πρόεδρος του ΣΕΕ δρ Εύη Μπάτρα, σας καλεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 6.30 μ.μ. στην ομιλία της δρος Μαρίζας Τσακαλέρου με θέμα «Γυναίκες επιστήμονες και καινοτομία». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο εντευκτήριο του ΣΕΕ, Βουλής 44Α.