Ενας στους τέσσερις εργοδότες στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση των προσλήψεων το πρώτο τρίμηνο του έτους με τους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και των κατασκευών να βρίσκονται στην αιχμή του ενδιαφέροντος, σύμφωνα με στην τελευταία έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower Group. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση των προοπτικών απασχόλησης των τελευταίων 12 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν ισχυρά σχέδια προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο, με το 25% των εργοδοτών να προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, 6% να προβλέπει μείωση ενώ σε ποσοστό 67% οι εργοδότες δεν περιμένουν κάποια αλλαγή. Μετά την εποχική αναπροσαρμογή των δεδομένων, οι Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +25%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από την έναρξη της έρευνας, 12 χρόνια πριν. Οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση τόσο με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Κατά το προσεχές τρίμηνο, προβλέπονται αυξήσεις του αριθμού απασχολουμένων και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι πιο ισχυρές προθέσεις προσλήψεων αναμένεται να παρατηρηθούν στον τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Υδρευση και τον τομέα του Χονδρικού – Λιανικού Εμπορίου, με αισιόδοξες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +37% και +33% αντίστοιχα. Οι εργοδότες του τομέα Κατασκευών αναμένουν σημαντική αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, με Προοπτικές της τάξης του +30%, ενώ στους τομείς Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και Μεταφορές & Επικοινωνίες οι Προοπτικές ανέρχονται σε +28% και +24% αντίστοιχα.

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε μια φάση ανάκαμψης, με τις πιο ελπιδοφόρες προοπτικές να καταγράφονται στον κλάδο της Ενέργειας, του Εμπορίου αλλά και των Κατασκευών» δήλωσε ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδος.