Μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα, τόσο στα τηλεοπτικά πάνελ και τα σόσιαλ μίντια, όσο και στο πεζοδρόμιο. Φοιτητές διαδηλώνουν κατά της καταστολής, μη φοιτητές επιχειρούν να ανοίξουν με αλυσοπρίονα το Ιδρυμα που έκλεισε η Σύγκλητος, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πραξικοπήματα και χούντες, ενώ στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προβάλλουν την «αναγκαστικότητα του ξύλου» και υποστηρίζουν ότι τα όσα βρέθηκαν στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο… στρατός της Συρίας.

Είναι φανερό ότι πρέπει σε όλες τις πλευρές να επικρατήσει ψυχραιμία. Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς έρχεται η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την οποία θα επιχειρήσουν όπως κάθε χρόνο να εκμεταλλευθούν και να αμαυρώσουν εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. Επιτέλους! Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί ότι στη χώρα μας υπάρχει μια δημοκρατική και ευρύτατα αποδεκτή κυβέρνηση. Οπως δεν μπορεί και να αγνοεί ότι σε μια δημοκρατία το μονοπώλιο της βίας το έχει το κράτος. Από την άλλη πλευρά, την αυτονόητη αυτή θέση δεν χρειάζεται να την υπενθυμίζει κυβερνητικό στέλεχος.

Η ελληνική κοινωνία έχει επειγόντως ανάγκη από την κανονικότητα, κι ας λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι απειλεί τη δημοκρατία. Και κανονικότητα σημαίνει, μεταξύ άλλων, να επιστραφούν τα πανεπιστήμια εκεί που ανήκουν, στους φοιτητές και τους καθηγητές. Να αποκατασταθούν έννοιες όπως αριστεία, αξιολόγηση, αξιοκρατία. Και να τιμάται η μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου ενωτικά, παλλαϊκά και ειρηνικά.