Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα: Στο διάστημα από 7 έως 10 Νοεμβρίου διοργανώνεται το Διεθνές Συνέδριο της UECBV, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ). Στόχος του συνεδρίου είναι η προβολή των μελλοντικών προκλήσεων με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο τομέας του κρέατος, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών και οι προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Το Forum θα πραγματοποιηθεί στο Divani Caravel Hotel στις 7-10 Νοεμβρίου 2019 παράλληλα με τη διεξαγωγή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της UECBV – και της YEMCo (Young European Meat Committee). Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται και συναντήσεις εργασίας τεχνικών ομάδων στους τομείς της παραγωγής και του εμπορίου ζώντων ζώων, της βιομηχανίας του κρέατος, της υγιεινής-κτηνιατρικής, των εξαγωγών και εισαγωγών από και προς την Ευρώπη, του κλάδου της εστίασης, καθώς και τεχνικές επισκέψεις σε παραγωγικές και καθετοποιημένες μονάδες κρέατος. Στο συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 250 σύνεδροι από την Ελλάδα, τις χώρες-μέλη της ΕΕ και από άλλες χώρες που συμμετέχουν στην UECBV.

Αναπτυξιακός Νόμος: Εως και τις 13 Δεκεμβρίου 2019 θα μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις στο πλαίσιο του 3ου κύκλου του Αναπτυξιακού Νόμου για επενδύσεις που αφορούν την ανανέωση μηχανολογικού εξοπλισμού επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Στα επενδυτικά σχέδια που θα υπαχθούν θα παρέχεται το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής, που συνίσταται στην απαλλαγή από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των πραγματοποιούμενων προ φόρου κερδών, τα οποία προκύπτουν με βάση τη φορολογική νομοθεσία από το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, αφαιρουμένου του φόρου που αναλογεί στα κέρδη που διανέμονται ή αναλαμβάνονται από τους εταίρους.

Φόρουμ Καινοτομίας: Με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία» συνδιοργανώνεται, στις 18 Νοεμβρίου, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το Φόρουμ Καινοτομίας που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στόχος του είναι να παράσχει στις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις μια πλατφόρμα που αποσκοπεί στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής. Το Φόρουμ Καινοτομίας πραγματοποιείται με δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη διαδραστική παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, να ενημερωθούν για τα best practices από την Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και να συμμετάσχουν σε παράλληλα workshop καινοτομίας, τα οποία διοργανώνουν οι ίδιες οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Φόρουμ. Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις.