Κουβέντα

Αλέξης Τσίπρας

Ξεκίνησε από τα Χανιά τη διήμερη περιοδεία του στη Λεβεντογέννα ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως είπε στους ψηφοφόρους που συνάντησε περιοδεύει για να κουβεντιάσει μαζί τους. «Εγώ πολύ έχω κουραστεί να συζητάω πίσω από κλειστές πόρτες μόνο με στελέχη. Θέλω να μιλήσω με τον απλό κόσμο. Γιατί πιστεύω ότι πολλές φορές ο απλός κόσμος λέει μεγαλύτερες σοφίες από τις επεξεργασμένες σοφίες». Αυτό στο χωριό μου το λένε λαϊκισμό.

Τρολάρισμα

Κατερίνα Παπακώστα

Η Κατερίνα Παπακώστα παρενέβη στην προεδρολογία ζητώντας γυναίκα ΠτΔ. Αποκάλυψε και την προτίμησή της συνοδεύοντας το τιτίβισμα με μια φωτογραφία εκείνης και της Μαρίας Δαμανάκης από μια ιστορική συνάντηση τους στην τιβί. Τότε που η δεύτερη αναφωνούσε «ωχ Θεέ μου, Θεέ μου» ακούγοντάς την. Μπράβο στην Παπακώστα. Εχει ανεβάσει το τέλειο ενσταντανέ για αυτοτρολάρισμα. Δεν της το ‘χω τέτοιο χιούμορ, οπότε μάλλον δεν κατάλαβε την πιθανότητα αυτογελοιοποίησης.

Λόγοι

Δημήτρης Τσοβόλας

Με συνέντευξη ενημέρωσε το πανελλήνιο για τους λόγους που αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Επειδή, όπως είπε ο Δημήτρης Τσοβόλας, η υπόθεση του θύμισε το βρώμικο ’89. Για όποιον αναρωτιόταν γιατί είχε ανάγκη συνηγόρου ένας εισαγγελέας: Ο κύριος Μίμης «νιώθει Ανδρέας Παπανδρέου στην τοποθεσία Βουλή». Κατανοώ το πολιτικό μάρκετινγκ, αλλά και μόνο ο συνειρμός αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας.

Αχαριστία

Πιερ Μοσκοβισί

«Οι χειρότερες στιγμές που πέρασα στις Βρυξέλλες ήταν όταν ο κ. Ολάντ, ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Μοσκοβισί προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν γιατί θύμωνε ο Σόιμπλε και γινόταν ακόμα πιο σκληρός» απεφάνθη ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στοιχηματίζω ότι Ολάντ και Μοσκοβισί δεν θα προσβλήθηκαν. Γάλλοι γαρ γνωρίζουν ότι ο ματαιόδοξος είναι πολύ κοντά με τον αχάριστο.