Νέοι

Πάνος Σκουρλέτης

«Ημασταν νέοι κι άπειροι αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείξαμε πως κάναμε αυτά που έπρεπε για τη χώρα» ήταν η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη στο ερώτημα των ημερών, αν δηλαδή ήταν έτοιμος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Καλέ ναι, ο ίδιος το 2015 ήταν μόλις 53 ετών και τα έχει τραγουδήσει ο Ζαμπέτας, «ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής / Κυκλοφοράει σαν εικοσάρης». Αλλά από την άλλη, ο καθένας έχει την ηλικία που του αξίζει. Ετσι κι οι συριζαίοι.

Ονόματα

Νάντια Γιαννακοπούλου

Η Νάντια Γιαννακοπούλου νιώθει «καλύτερα με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ». Και μόνο το πράσινο πουκάμισο με το λευκό σακάκι της αρκούσε για να μας πείσει για την αλήθεια των λεγομένων της από το τηλεπλατό. «Ομως άλλο αυτό και άλλο ποια πορεία πρέπει να ακολουθούμε» συμπλήρωσε. Σε απλά ελληνικά, Πασοκάρα είμαστε, απλά να μας φωνάζετε ΚΙΝΑΛ. Πολιτική, άλλωστε, είναι η τέχνη να δίνεις διαφορετικά ονόματα στο ίδιο πράγμα.

Λάθη

Κρίτων Αρσένης

Ηθελε να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Μόνο που ο Κρίτων Αρσένης του ΜέΡΑ25 αντί να ελέγξει τον Τάκη Θεοδωρικάκο, έλεγξε τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Πετρίδη – αφού σε αυτόν απηύθυνε τη γραπτή επίκαιρη ερώτησή του. Δεν έχω λόγια. Εχει όμως ο Μπέκετ: Τα λάθη μου είναι η ζωή μου.

Αντιγραφή

Κώστας Ζαχαριάδης

«Πώς θα πείσεις έναν δήμαρχο στην Ουγγαρία, στην Ισπανία να πάρει πρόσφυγες όταν δεν δέχεσαι στα Γρεβενά;» αναρωτήθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης, αφού αποκάλυψε ότι έχει μπει στον πειρασμό να τρολάρει τον Κουμουτσάκο λόγω της προεκλογικής γαλάζιας ρητορικής για το Προσφυγικό. Τι κι αν – μεταξύ μας – το επιχείρημα με τον δήμαρχο από τον προπροχθεσινό Κουμουτσάκο στη Βουλή το αντέγραψε, αλλάζοντας την Κρύα Βρύση της Πέλλας με τα Γρεβενά;