Αυτοπαραγωγή σε κτίρια. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 14:00-15:15 διοργανώνεται εκδήλωση στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (περιοχή αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος) με θέμα την αυτοπαραγωγή σε κτίρια. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Building Green σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο της έκθεσης «Οικοδομή EXPO» που πραγματοποιείται στον χώρο. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων (ιδιοκτήτες κτιρίων, οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές) για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της χρήσης της αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά σε κτίρια καθώς και τη συμμετοχή και εμπειρία του ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη των εν λόγω συστημάτων. Στην εκδήλωση αναμένεται να αναπτυχθεί η ακόλουθη θεματολογία:

Υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για αυτοπαραγωγή. Προβλήματα και προοπτικές με εισηγητή τον Σωτήρη Καπέλλο πρόεδρο του ΣΕΦ.

Ο ρόλος και η εμπειρία του ΔΕΔΔΗΕ με ομιλητή τον Φώτη Γάκη από τον Τομέα Ρυθμιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Χρηστών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Η οικονομική διάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής σε κτίρια με εισηγητή τον Στέλιο Ψωμά, σύμβουλο του ΣΕΦ.

Συνέδριο για ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας. Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το συνέδριο «renewable & storage forum – νέο περιβάλλον, νέες αγορές, νέοι πρωταγωνιστές στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης» που πραγματοποιείται σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στους ομιλητές, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Δρ Νίκος Μπουλαξής, ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ Γιώργος Περιστέρης, οι καθηγητές Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Παντελής Κάπρος, Παντελής Μπίσκας, Σοφοκλής Μακρίδης.Το παρών θα δώσουν επίσης ο πρόεδρος του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης, ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Μάργαρης, ο Διονύσιος Παπαχρήστου από τη ΡΑΕ, ο Νίκος Δρόσος από τον ΔΕΔΔΗΕ, ο Χριστόφορος Ζούμας από το Χρηματιστήριο Ενέργειας και ο Χρύσανθος Στειακάκης από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ημερίδα. Το ενεργειακό ζήτημα, το τρίγωνο συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, προς αντιμετώπιση και των τουρκικών απειλών στην Ανατολική Μεσόγειο, η στήριξη και η στρατηγική ασφάλεια κατασκευής του αγωγού EASTMED, είναι οι τρεις βασικοί άξονες της διεθνούς ημερίδας που θα γίνει την 1η Νοεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Στρατηγικό Κέντρο Ερευνών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, που λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του φορέα «Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό – Ελληνικό παράρτημα» και έχει τη στήριξη και συνεισφορά του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών «ΕΛΙΣΜΕ». Τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα με τα ανάλογα πάνελ ομιλητών είναι τα εξής: Εκτίμηση ενεργειακών αποθεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο – Η επόμενη μέρα, μεταφορά – επεξεργασία – αποθήκευση αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανασταλτικοί παράγοντες και ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι απειλές, οι κίνδυνοι και η αντιμετώπισή τους. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.