Επενδύσεις. Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών οργανώνει για πρώτη φορά τη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης για Αμεσες Διεθνείς Επενδύσεις (Foreign Direct Investments Roundtable) με Οικονομικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης. Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Ηδη 40 εκπρόσωποι διεθνών επενδυτικών οίκων και αντίστοιχος αριθμός εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα που στηρίζουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση. Μεταξύ των επενδυτικών ομίλων από το εξωτερικό και την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στη Συζήτηση περιλαμβάνονται και οι κάτωθι: BC Partners, Bain Capital Credit, Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse International, Enagas, Groupe Tranchant, Iberdrola, Milbank – Tweed – Hadley & McCloy, Mohegan Gaming Entertainment, Panaxia Limited, Rothschild Global Advisory, Siemens Gamesa RenewablesEnergy -SGRE, UBS Investment Bank, Alantra Greece, Axia Ventures Group Ltd, Chipita, Eldorado Gold, Fraport Greece, GE Power Services, Papastratos SA.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο. Η Εrnst and Υoung (EY), πιστοποιημένος συνεργάτης του οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI), θα πραγματοποιήσει το 21ο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης GRI και τις σχετικές αλλαγές από τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI G4, στα γραφεία της στο Μαρούσι (Οδός Χειμάρρας 8B, 151 25), την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εγκεκριμένους – από το GRI – εκπαιδευτές του τμήματος Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY Ελλάδος και με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ομιλητών από κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται στον χώρο της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την προσέγγισή τους στην κατάρτιση Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης ή/και σε όσους αναζητούν καθοδήγηση για την κατάρτιση της πρώτης τους Εκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ειδική αναφορά θα γίνει στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη δημοσιοποίηση μη-χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Διμερή επιμελητήρια. Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Επιμελητηρίων της Γερμανικής Οικονομίας θα λάβει χώρα την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Στόχος αυτών των συζητήσεων είναι τόσο η ανταλλαγή απόψεων εντός του ευρωπαϊκού δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων όσο και η ενημέρωση του κοινού για τα μείζονα ευρωπαϊκά θέματα.

Στην επίσημη αυτή διάσκεψη των σημαντικότερων εκπροσώπων των Διμερών Επιμελητηρίων της Γερμανικής Οικονομίας (κεντρικοί και επαγγελματικοί φορείς, καθώς και βουλευτές του ευρωπαϊκού, ομοσπονδιακού και εκάστοτε κρατιδιακού κοινοβουλίου), θα δοθούν μέσω ομιλιών και συζητήσεων υψηλόβαθμων εμπειρογνωμόνων νέα στοιχεία πάνω στα τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα, αλλά και σε επίκαιρα πολιτικά θέματα, που άπτονται των ενδιαφερόντων της Ελλάδας.